• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MANUEL RODRÍGUEZ

SÂLMON<. Screensaver

27 i 28 de novembre
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2014-2015

 • Durada

  55'

 • Tarifa

  8€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  Dijous 20h / divendres 21h

 • Espai

A Screensaver s’intenta aprofundir en com la contemplació es relaciona amb la consciència de l’ésser, en com, a través d’allò sensorial, del símbol i de la forma, l’acte visual es converteix en un acte de fe. Deixem així que el cos actuï com un salvapantalles que s’activa per transcendir cap un nou plànol cognitiu, que es projecta cap a l’infinit. El cos-pantalla se superposa al paisatge i ens guia com a amfitrió, entreveient-se en la recerca de l’equilibri i la harmonia.

Manuel Rodriguez neix a Úbeda (Jaén), estudia Ballet Clàssic i Dansa Contemporània al Conservatori professional de dansa Luis del Rio de Córdova i al Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma de Madrid, també Arts Plàstiques a l’Escola d’Art Nº10 de Madrid i de forma autodidacta desenvolupa la seva activitat artística passant per disciplines com la fotografia, el vídeo i l’Street art que aporten una visió particular en la seva manera d’enfocar les Arts Escèniques. El 2010 crea el seu primer solo titulat LIMITS, amb el qual participa en diferents festivals i amb el qual en obté diversos premis en concursos internacionals com Internacional ACT Festival (Bilbao), Certamen Coreográfico de Burgos/New York i Certamen Unidanza de Madrid.

Al seu repertori crea el Dúo Escuálido Marsupial amb Elías Aguirre, amb qui rep el 2º Premi del Certamen Coreográfico de Madrid. També la peça titulada Loser Kings i la seva versió curta Fifht Corner, coodirigida amb Guido Sarli (Umma Umma Dance), amb la qual aconsegueix el 1er Premi al Certamen Coreográfico Burgos/NYC, 1er Premi al Certamen Coreográfico de Madrid, el 2on Premi al Copenhagen International Choreography Competition, Premi a la producció Tanzcompanie of Graz Opera a International Choreography Competition No Ballet 2013 i una Menció d’honor al 17 Certamen Coreográfico MasDanza.  En el decurs de la seva carrera profesional ha col·laborat amb diverses companyies i coreògrafs, com Carmen Werner, Sharon Fridman, Asier Zabaleta, Taiat Dansa, James Thierreé i Marcos Morau, amb qui continua com intèrpret a la companyia La Veronal. Recentment, amb Screensaver en la seva versió curta, ha obtingut el Primer Premi a Gdansk International Solo Dance Contest 2014 de Polònia.

Concepte, coreografia, direcció i interpretació Manuel Rodríguez
Fotografia, vídeo, disseny gràfic i instal·lació Manuel Rodríguez
Il·luminació Xesca Salvá, Manuel Rodríguez
Disseny vestuari Moisés Nieto
Música the flamingos and the complexions, oneohtrix point never

Amb la col·laboració Graner fábrica de creación, Festival Sâlmon European Talents Upstream 2014, CND Compañía Nacional de Danza, Centro Coreográfico de la Gomera, Teatro Victoria de Tenerife, Estudio DDZ Headquarters, Centro de Danza Canal