4 de desembre

AYARA HERNÁNDEZ (URY / DE) SÂLMON<. Retrato de un monstruo (edición 1)

Compra entrades

Compartir

Retrato de un monstruo es un tríptic de cossos sense cossos, d’homes-bitxo que es mouen en una jungla de sons, objectes i altres éssers que es travessen sense acord, sense contracte. On existeix una tensió constant entre ser un cos, tenir un cos i inventar un cos; entre el que es mostra, el que s’amaga i el que està a punt d’aparèixer.

En aquesta obra es treballa en crear una convivència opaca entre els performers, la escenografia, la llum i el so, cadascún d’aquests elements té una lògica pròpia, cohabita amb els altres sense harmonia, des de les seves diferències.

L’edició 0 d’aquest treball va ser presentada en el Ciclo Montevideo Danza l’abril de 2015. L’edició 1 és la continuació i reformulació del projecte a Montevideo.

Ayara Hernández Holz va estudiar dansa i coreografia a Uruguai, a E.D.D.C als Països Baixos i va obtenir el Màster en Pràctica de les Arts Contemporànies i Disseminació / MACAPD a L’animal a l’esquena, en col·laboració amb la Universitat de Girona, Dargtinton College of Arts i MASKA Institute. Crea les seves pròpies obres en col·laboració amb el coreògraf i performer Fèlix Marchand i artistes invitats sota el nom de LUPITA PULPO. Les seves peces han estat presentades a diversos festivals a Amèrica Llatina i Europa, com Mixtape, Komischer Eingang, Una multitud singular y NEW.

Des de fa diversos anys treballa també en el projecte documentación orgánica, una sèrie d’obres que tracten els processos de rememoració d’obres escèniques i el seu potencial poètic. Sota aquest tema ha creat la performance – instal·lació t r a c i n g, el vídeo – documental Rumor, fet en col·laboració amb Arauco Hernández, i l’obra i guió escènic NEW. Ha col·laborat en peces de Diego Gil, Irina Müller, Begüm Erciyas, Angela Schubot, Carla Zaccagnini, Tamara Cubas i Florencia Martinelli, entre d’altres. Ayara viu i treballa a Berlín i Montevideo.

Creació i direcció Ayara Hernández Holz / Direcció conjunta Félix Marchand / Creació, coreografia i performance Amaranta Velarde, Ayara Hernández Holz, Félix Marchand i convidats / Assistència direcció i dramatúrgia Cris Blanco / Escenografia, vestuari i il·luminació Leticia Skrycky, Erika Del Pino / Música original Manuel Rilla, Fabrizio Rossi / A Retrato de un monstruo (edició 0) van participar també  Miguel Jaime, Paula Giuria y Lucía Yañez / Producció LUPITA PULPO / Suports Taller de danza y creación CASARRODANTE, Graner fàbrica de creació, INTERPOLACIÓN 2014 / IBERESCENA, CCE (Uruguai), INAE / Instituto Nacional de Artes Escénicas, FIDCU / Festival Internacional de Danza Contemporánea d’Uruguai, A/CE Acción Cultural Española

Estrena
Estrena

Diàleg amb llatinoamèrica
Diàleg amb llatinoamericà

logo_iberescena

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

4 de desembre

21h

Sala PB - Mercat de les Flors

10€

Durada: 60 minuts aprox

Més informació

Quadern de referències i notes http://retratodeunmonstruo.blogspot.com
web www.lupitapulpo.org

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x