Dijous 24 de novembre

AMALIA FERNANDEZ SÂLMON<: En Construcción 2

Compartir

En Construcción 1 va ser un encàrrec de La Porta per a la cinquena edició de les Nits Salvatges. A partir del final d’aquella peça-experiment (que es construïa en directe amb 10 persones del públic) sorgeix quatre anys després En Construcción 2. 

Així doncs, el punt de partida és una escena típica de comèdia d’embolics, que s’ha creat a partir de diferents estereotips propis del gènere. Els personatges interactuen, es creuen i intercanvien objectes i frases enmig d’un desastre tragicòmic, on s’exposa el conflicte principal, així com una sèrie de petits drames secundaris.

En Construcción 2 és el procés pel qual una situació teatral realista es converteix en pura coreografia, en pura música; música visual que habita un espai físic: imatge musical. El procediment de construir, reconstruir, deconstruir i intervenir l’escena una i altra vegada és la peça, per tant es dilueixen les barreres entre procés i espectacle. Els intèrprets depenen totalment els uns dels altres i l’escolta d’aquesta xarxa de dependència i de col·laboració és la clau de l’èxit del mecanisme.

L’important és que es produeixi el viatge. Viatge implica recorregut, és a dir, espai que es mesura en temps, però en aquest cas viatge també implica descobriment, no tant per mitjà de les idees sinó més aviat mitjançant l’experiència. No importa si la idea és simple si l’experiència d’aquesta idea ens apropa a alguna emoció desconeguda.

Presentació personal
Soy lo que se suele denominar  “artista independiente”, aunque mi trabajo depende de muchas cosas. Aun así me siento bastante libre. Tengo la sensación de que hago lo que deseo hacer, y esto es un privilegio por el que doy gracias al universo cada día.

Reviso mi trayectoria y encuentro con facilidad cuales son mis lugares recurrentes, en la forma y en el tema:

Estructuras matemático-musicales,
los desastres de la relación de pareja en particular y de la comunicación humana en general,
el juego de azar, de errar, de repetir, de combinar, de permutar, de sudar,
los clichés de la cultura popular,
la canción,
los papelitos-tarjetitas- post-it- postales,
la manta-cojín-guitarra-silla,
las soluciones atecnológicas,
lo autobiográfico caricaturizado,
el humor,
el amor.

Procés  de residència al Graner amb 12 artistes reunits per a l’ocasió.

Amalia Fernández ha creat la peça En Construcción 2 en un procés de residència al Graner amb Pepon Prades, Oriol Guillem, Joana Sureda, Rosa Vicente, Irene García, Albert Bassas, Javier Carcel Hidalgo-Saavedra, Carmen Gómez, Júlia Bertran, Magdalena Brezzo, Pere Jou Santacreu, Erika Jiménez i Javier Guerrero.

Web del SALMON FESTIVAL

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

Dijous 24 de novembre

21:30h

Sala MAC

Gratuït

Durada: 120 minuts

Més informació

Web del SALMON FESTIVAL

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x