Del 25 al 27 de maig

PERE FAURA Rèquiem Nocturn

Compra la teva entrada

Compartir

CÈL·LULA#2: Segona producció del Mercat de les Flors dins del projecte CÈL·LULA

Torna al Mercat el Rèquiem Nocturn de Pere Faura, un rèquiem personal i sincer per acomiadar totes les danses caduques que cal deixar enrere. I ho fa a través de l’univers artístic del director de cinema i coreògraf Bob Fosse, gran expert en l’espectacle de la mort, per crear un ritual festiu i ple de purpurina amb un repartiment multi-disciplinari i multi-generacional de 9 ballarins, 1 actor i 2 músics en directe interpretant una banda sonora electrònica completament inèdita. Escenes icòniques i d’altres de més desconegudes de Fosse seran re-interpretades en una missa laica però fúnebre, alegre però punyent, per tal de reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

Pere Faura va iniciar la seva carrera als Països Baixos, on va crear bona part de les seves primeres peces, principalment al Teatre Frascati d’Amsterdam, d’on va ser coreògraf associat. El 2006 va tornar a Barcelona i va continuar la seva faceta de creador amb diverses produccions, algunes de les quals hem pogut veure al Mercat, com Sin baile no hay paraíso i Sweet Tyranny. El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com ara l’striptease, la disco, els musicals i el porno, remesclats en una coreografia multidisciplinària que combina tots els elements de l’engranatge teatral.

Concepte, direcció i coreografia Pere Faura / Interprets de la gira 2023 (total de ballarins de la producció, en diferents combinacions) Odo Cabot, Montse Colomé, Raffaella Crapio, Mario Garcia, Júlia Irango, Anamaria Klajnescek, Víctor Pérez Armero, Toni Viñals, Claudia Solwat, Sarah Anglada / Amb la col·laboració actoral Francesc Orella / Concepte i espai escènic Jordi Queralt /  Composició, direcció i interpretació musical Aurora Bauzà, Pere Jou (Telemann Rec.) / Assessorament dramatúrgic Marc Angelet /Ajudantia direcció Anna Serrano  / Ajudantia coreografia Claudia SolWat 
Producció Mercat de les Flors, Grec 2020 Festival de Barcelona – Institut de Cultura, Aj. de Barcelona, Plataforma Cultural La Diürna SL / Amb la col·laboració Fundació Banc de Sabadell / Amb el suport especial  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (CAT)
Estrena Juliol, 2020 – Festival Grec – Mercat de les Flors (BCN)

Pere Faura ha estat artista resident del Mercat de les Flors del període 2018-2021

Fitxa completa

Traduccions al llatí Neus Faura / Videocreació Sergi Faustino  / Disseny il·luminació cube.bz  / Coordinació tècnica i tècnic de llums Arnau Sala / Tècnic de so Stéphane Carteaux / Disseny vestuari Adriana Parra / Regidoria Jordi Arbós / Tour manager Gina Aspa / Disseny gràfic i comunicació web Joan Escofet / Community Manager Marc Andreu Rosich /  Fotografia Tristán Pérez-Martín / Producció executiva Blanc Produccions / Administració Joan Gay  / Estudiant en pràctiques de l’Institut del Teatre Vicente Roldán / Agraïments Mauri Serrado, Alberto Alonso, Laia Bardella, Anna Briansó, Pere Arquillué, Jumon Erra, Ibai Luque, Mireia Farrarons, David Selvas, Raquel Gualtero, Javi Vaquero, Bàrbara Raubert, Oriol Puig Taulé

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x