• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

PERE FAURA

Rèquiem Nocturn

Del 25 al 27 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2022-2023

 • Durada

  1 h i 40 m

 • Tarifa

  22 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h

 • Espai

CÈL·LULA#2: Segona producció del Mercat de les Flors dins del projecte CÈL·LULA

Torna al Mercat el Rèquiem de Pere Faura, un Rèquiem Nocturn personal i sincer per acomiadar totes les danses caduques que cal deixar enrere. I ho fa a través de l’univers artístic del director de cinema i coreògraf Bob Fosse, gran expert en l’espectacle de la mort, per crear un ritual festiu i ple de purpurina amb un repartiment multi-disciplinari i multi-generacional de 9 ballarins, 1 actor i 2 músics en directe interpretant una banda sonora electrònica completament inèdita. Escenes icòniques i d’altres de més desconegudes de Fosse seran re-interpretades en una missa laica però fúnebre, alegre però punyent, per tal de reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

Pere Faura va iniciar la seva carrera als Països Baixos, on va crear bona part de les seves primeres peces, principalment al Teatre Frascati d’Amsterdam, d’on va ser coreògraf associat. El 2006 va tornar a Barcelona i va continuar la seva faceta de creador amb diverses produccions, algunes de les quals hem pogut veure al Mercat, com Sin baile no hay paraíso i Sweet Tyranny. El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com ara l’striptease, la disco, els musicals i el porno, remesclats en una coreografia multidisciplinària que combina tots els elements de l’engranatge teatral.

Concepte, direcció i coreografia Pere Faura / Interpretació (total de ballarins de la producció, en diferents combinacions) Odo Cabot, Montse Colomé, Raffaella Crapio, Mario Garcia, Júlia Irango, Anamaria Klajnescek, Gloria March, Víctor Pérez Armero, Toni Viñals, Claudia Solwat, Sarah Anglada, Miquel Fiol, Guillermo Weickert / Concepte i espai escènic Jordi Queralt /  Composició, direcció i interpretació musical Aurora Bauzà, Pere Jou (Telemann Rec.) / Amb la col·laboració (actor encara per confirmar) / Assessorament dramatúrgic Marc Angelet /Ajudantia direcció Anna Serrano  / Ajudantia coreografia Claudia SolWat 
Producció Mercat de les Flors, Grec 2020 Festival de Barcelona – Institut de Cultura, Aj. de Barcelona, Plataforma Cultural La Diürna SL / Amb la col·laboració Fundació Banc de Sabadell / Amb el suport especial  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (CAT)
Estrena Juliol, 2020 – Festival Grec – Mercat de les Flors (BCN)

Pere Faura ha estat artista resident del Mercat de les Flors del període 2018-2021