10 i 11 de novembre

PATRICIA CABALLERO Lo raro es que estemos vivos

Compra entrada

Compartir

Dins del festival SÂLMON<. TALENTS EUROPEUS EN MOVIMENT

L’ESPECTACLE

Aquest treball serà un moment d’inflexió en el camí que Patricia Caballero va començar el 2010 amb la peça Aquí gloria y después paz. Aquesta segona fase es nodreix d’apreciacions sobre les pràctiques i documents que avui sobreviuen d’algunes de les tradicions filosòfiques, religioses, populars i artístiques més antigues.

“La danza y las imágenes de Caballero, alejadas de todo folclorismo, entroncan sin embargo de manera misteriosa con arquetipos profundos y reconocibles, almacenados en algún lugar de la memoria o del cuerpo, recordando ese tipo de identificación que uno puede tener, por ejemplo, con las pinturas negras de Goya. Patricia tiene además ese don de pasar de la aparente ligereza y coloquialidad a los instantes sublimes de la danza.” Fernando Renjifo. 

L’ARTISTA

Patricia Caballero va néixer a Cadis el 1987. S’interessa pels processos perceptuals i relacionals i les pràctiques i estudis sobre el cos i la ment. Utilitza generalment l’escena com a excusa i context on indagar, conèixer i disseminar. Els seus treballs oscil·len entre el documental escènic, l’objecte dansant, la intervenció urbana i l’autoretrat fotogràfic. Entre ells: aquí gloria y después paz (2010), chronoscopio (2010), simulacro de simulacros (2008), cómo congelar fantasmas (2008), hazañas e incidentes (2007), 50 hz (2006)… Paral·lelament, ha col·laborat com a assistent a treballs de Sònia Sánchez, Rui Catalão, Andrés Corchero, Michael Derlatka…

Va començar a formar-se en dansa clàssica el 1992 amb Sonia Petrova, va passar per diferents escoles d’Espanya i Portugal i va estudiar coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona. Forma part del projecte Ocupaciones de La Porta, plataforma de la qual rep suport des de 2008.

FITXA ARTÍSTICA

Creació i interpretació Patricia Caballero
Col·laboració artística Sònia Sánchez, Lipi Hernández
Música Gravacions documentals realitzades per Gonzalo Pérez Trascasa, Alan Lomax, Manuel García
Il·luminació Candela Brown, Rafael Tomico, Mateo Duvai
Vestuari Isabel López, Regla Caballero

Coproducció i suport Mercat de les Flors, La Porta, Iberescena, CONCA, GRANER fàbrica de creació

Vídeo d’espectacle anterior

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

10 i 11 de novembre

19h

Sala PB

Preu 6€ / Abonament de dia 10€ / Pack CREA 6€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x