• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LARA BARSACQ

La Grande Nymphe

25 i 26 de gener
ESPECTACLE PASSAT

Lara Barsacq ha creat una trilogia inspirada en els Ballets Russos de principis del segle XX. A La Grande Nymphe la coreògrafa parteix de la figura de la nimfa de l’obra de Debussy Preludi a la migdiada d’un faune (1894), protagonitzada per Nijinski, és a dir, una nimfa interpretada per homes. Un segle després, Barsacq reinterpreta aquesta figura des d’una mirada femenina i feminista, qüestionant l’erotització del cos. En aquest peça les intèrprets ballen per alliberar el cos i alliberar-se des de la idea preconcebuda de la sexualitat. Una creació molt actual que pren de referència una coreografia històrica.

Coreògrafa, ballarina i actriu, Lara Barsacq va formar part de la companyia Batsheva entre  el 1992 i el 1996 sota la direcció d’Ohad Naharin. Després de ser ballarina de nombroses companyies, com els Ballets C de la B o Jérôme Bel, va tornar a la coreografia per centrar-se en el projecte personal Lost in ballets russes, estrenat el 2018 a Brussel·les; el 2019 va crear IDA don’t cry me love, un trio inspirat en Ida Rubinstein, estrenat també a Brussel·les en el marc de la Biennal de Dansa de Charleroi, on també va presentar aquest tercer projecte, Fruit Tree, el 2022. El seu quart projecte, La Grande Nymphe, va ser estrenat al maig de 2023 a Brussel·les al Kunstenfestivaldesarts. Lara Barsacq va ser coreògrafa resident a Charleroi danse (2020-2022).

Un projecte de Lara Barsacq / Creació i interpretació Marta Capaccioli, Lara Barsacq, Cate Hortl, Léonore Frommlet, Wanying Emilie Koang, Alyssia Hondekijn / Música original Cate Hortl / Escenografia i vestuari Sofie Durnez / Disseny il·luminació Estelle Gautier / Consells artístics Gaël Santisteva / Vídeo Gaël Santisteva, Lara Barsacq /  Animació vídeo Katia Lecomte Mirsky / Música Claude Debussy / Gerència Emma Laroche / Gestió so Sammy Bichon / Administració i producció Myriam Chekhemani / Comunicació i difusió Quentin Legrand – Rue Branly
Producció Gilbert & Stock  / Coproducció Kunstenfestivaldesarts, Charleroi danse – Centre chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Théâtre de Liège, Les Brigittines (BE), CCN de Caen en Normandie, CCN2 – Centre Chorégraphique National de Grenoble dans le cadre de l’Accueil-studio (FR) / Residències de creació Charleroi danse, Grand Studio, Les Brigittines (BE), CCN de Caen en Normandie, CCN2 – Centre Chorégraphique National de Grenoble (FR) / Amb el suport Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse Amb l’amable participació de la sra. Coralie Cadène, responsable del patrimoni del vestuari de l’Opéra national de Paris.
Agraïments Astrid Vansteenkiste, Soledad Ballvé, Marion Sage, Sue-Yeon Youn, Marceline Bosquillon, Ivan-Vincent Massey, Benoit Pelé, Heide Vanderieck, Stéphane Barsacq, Julien Fournier, Soline Poteau, Jules Fournier, Belinda Mathieu, Erwan Ha Kyoon Larcher, Les Halles de Schaerbeek, Simon Thierrée, Fabienne Aucant, Daniel Blanga Gubbay, Frédéric Jamagne, Philippe de Lustrac, Stanislav Dobak