• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LARA BARSACQ

Fruit Tree

27 i 28 de gener
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • Dissabte 27 de gener, sessió d’introducció a l’espectacle UNA HORA ABANS amb Roberto Fratini, dramaturg i comunicador (Activitat coordinada per BdDansa_Explicadansa).

Aquesta peça contribueix a la recuperació del treball de les dones en la història de l’art. Lara Barsacq s’inspira en els ballets russos de principis del segle XX per retre homenatge a una de les creadores infravalorades de l’època, Bronislava Nijinska (germana del cèlebre ballarí Nijinsky), que va crear la coreografia per a Les noces, amb partitura d’Igor Stravinsky. En clau ecofeminista, l’espectacle està pensat com una cerimònia que inclou dansa, cançons i històries en una harmonia alegre i alhora melancòlica. Fruit tree és una crida al poder de la vida.

Coreògrafa, ballarina i actriu, Lara Barsacq va formar part de la companyia Batsheva entre  el 1992 i el 1996 sota la direcció d’Ohad Naharin. Després de ser ballarina de nombroses companyies, com els Ballets C de la B o Jérôme Bel, va tornar a la coreografia per centrar-se en el projecte personal Lost in ballets russes, estrenat el 2018 a Brussel·les; el 2019 va crear IDA don’t cry me love, un trio inspirat en Ida Rubinstein, estrenat també a Brussel·les en el marc de la Biennal de Dansa de Charleroi, on també va presentar aquest tercer projecte, Fruit Tree, el 2022. El seu quart projecte, La Grande Nymphe, va ser estrenat al maig de 2023 a Brussel·les al Kunstenfestivaldesarts. Lara Barsacq va ser coreògrafa resident a Charleroi danse (2020-2022) i ara és artista en residència al Théâtre de Liège (2024-2028).

Un projecte de Lara Barsacq / Creació i interpretació Marta Capaccioli, Marion Sage, Carlos Garbin, Sue-Yeon Youn / Consells artístics Gaël Santisteva / Escenografia i vestuari Sofie Durnez / Disseny il·luminació Kurt Lefevre / So Benoit Pelé / Entrenador veu Jean-Baptiste Veyret-Logerias / Música Nick Drake, Igor Stravinsky / Partitura musical original Gaël Santisteva, Carlos Garbin amb els intèrprets / Direcció tècnica Emma Laroche / Administració i producció Myriam Chekhemani / Comunicació i distribució Quentin Legrand – Rue Branly / Producció Gilbert & Stock
Coproducció Charleroi danse – Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Brussel·les, Les Brigittines, Théâtre de Liège (BE), Centre Chorégraphique National d’Orléans, Atelier de Paris / CDCN, La Manufacture CDCN Nouvelle-Aquitaine Bordeaux • La Rochelle (FR) / Residències Charleroi Danse, Grand Studio, La Bellone, Arts Center Buda (BE), POLE-SUD, CDCN Strasbourg, CCN/Ballet de l’Opéra national du Rhin, Strasbourg, Centre Chorégraphique National d’Orléans (FR) / Amb el suport Fédération Wallonie-Bruxelles — Service de la danse, Wallonie-Bruxelles International, Grand Studio i Réseau Grand Luxe