27 de febrer

Gilles Jobin IDN 2015: Quantum

Compartir

Física de les partícules i dansa

Xerrada després de la funció amb el coreògraf GILLES JOBIN i el Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona Catedràtic a La Salle, Universitat Ramon Llull XAVIER VILASIS I CARDONA, que participa en l’experiment LHCb al CERN.

Quantum és el resultat d’una residència artística al principal laboratori de física de partícules del món: el CERN de Ginebra, on el coreògraf suís Gilles Jobin va descobrir que només som pols d’estrelles flotant en l’espai i que la gravetat és la força més dèbil de l’univers ―una autèntica sorpresa per a un ballarí contemporani l’obra del qual se centra sovint en el contacte amb la terra―, i va poder conèixer una figura emergent de les arts visuals, l’artista alemany Julius von Bismarck.

El resultat d’aquesta colisió artística va ser Quantum, una peça de gran sofisticació, una oda a la física de les partícules per a sis ballarins. La música original és de la nord-americana Carla Scaletti i incorpora dades reals de l’accelerador de partícules.

Les radicals direccions artístiques i el reconeixement internacional van convertir a Gilles Jobin en precursor d’una nova generació de coreògrafs europeus, a partir de l’estrena de Braindance, que va inaugurar la temporada 2000-2001 al

Théâtre de la Ville de París. El 2006 va convertir-se en artista associat de Bonlieu Scène nationale Annecy (França), on va estrenar quatre produccions. El 2012 Jobin va ser guardonat amb el primer premi de dansa i espectacle COLLIDE@CERN-Geneva per la seva proposta d’explorar, a través de la dansa i altres intervencions, la relació entre la ment i el cos al laboratori de física de partícules més gran del món. El 2013, per encàrrec de la Cie Virevolte, va crear Protokids i va produir Quantum en el marc del CERN CMS Experiment,

A banda de crear les seves pròpies produccions, Gilles Jobin ha convertit la seva companyia i la seu de Studios 44 a Ginebra en un centre pioner per al reconeixement de la dansa contemporània a Suïssa, on s’organitzen intercanvis professionals internacionals, classes diàries per a ballarins, activitats educatives i de capacitació, tallers i residències artístiques, a més de projectes amb països de l’hemisferi sud.

Coreografia Gilles Jobin
Dansa Stéphanie Bayle, Ruth Childs, Susana Panadés Díaz, Bruno Cezario, Stanislas Charré, Adriano Coletta
Instal·lació luminocinètica Julius von Bismarck
Enginyer Martin Schied
Música Carla Scaletti
Vestuari Jean-Paul Lespagnard assistit per Léa Capisano
Assessors científics Michael Doser, Nicolas Chanon (físics del CERN)
Producció Cie Gilles Jobin – Ginebra
Administració Mélanie Rouquier assistida per Rosine Bey
Direcció tècnica Marie Predour

Amb el suport Fondation d’entreprise Hermès / New Settings Program, Loterie Romande, Fondation Meyrinoise du Casino, Fondation Leenaards, Fondation Ernst Göhner, Geneva Intermittent Funds
Amb la col·laboració Collide@CERN, Théâtre Forum Meyrin, CMS Experiment
Suport a la gira swissnex San Francisco, swissnex Brazil, swissando, Consulate General of Switzerland in San Francisco, Swiss Embassy in Chile, Goethe- Institut San Francisco, Goethe-Institut São Paulo, Corodis-Loterie Romande, Fonds d’encouragement à l’emploi des intermittents genevois, Mondo Voyages.

Segueix-nos i utilitza els hashtags #IDN15 #QuantumIDN #GillesJobin


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.

 

Documents adjunts

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

27 de febrer

20:30h

Sala MAC

16€

Més informació

PACK IDN

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x