17 i 18 de març

DEBORAH HAY CONSTEL·LACIÓ DEBORAH HAY: Horse (2020)

Compra la teva entrada

Compartir

La devolució de les entrades adquirides amb antelació es farà en els quinze dies següents a la data de la funció suspesa. Si les entrades es van adquirir a través de la web, la devolució de l’import es farà a la targeta amb la qual es va fer el pagament.

Si les entrades van ser adquirides a la taquilla del Mercat de les Flors o a Tiquet Rambles, caldrà indicar el número de compte al qual desitgeu el retorn per transferència a publics@mercatflors.cat


amb Cullberg

Nova peça de Deborah Hay que es basa en 18 cançons originals creades i cantades per la mateixa Hay amb música del reconegut compositor Graham Reynolds. Profundament preocupada pel canvi climàtic i per la situació mundial actual, especialment als Estats Units, Hay considera que el seu nou treball és una meditació sobre la supervivència. La coreografia de Horse es basa en una comprensió intuïtiva del risc, l’eficiència i la supervivència. L’eficiència implica control, però no permet el risc. Tanmateix, és gràcies a la combinació d’aquests dos factors que es generen les condicions necessàries per a aquest espectacle. En aquesta creació, Hay estructura els moviments i prepara els ballarins perquè de manera individual donin vida a uns moviments unísons i sincronitzats en el marc d’un entorn col·laboratiu.

«Horse és un exercici de supervivència. Per què? Perquè la supervivència és l’únic que m’importa», diu Hay.

Deborah Hay, nascuda el 1941 a Brooklyn, ha esdevingut una icona de la coreografia. Va començar a posar els fonaments de la seva obra als anys seixanta, al Judson Dance Theatre de Nova York, seu d’un dels moviments d’art postmodern més radicals i influents. La dansa de Hay té com objectiu alliberar el cos de la dependència del comportament après oferint al ballarí un ventall més ampli de fonts de moviment. Durant molts anys va fer coreografies de solos per a artistes de renom, entre d’altres Mikhail Baryshnikov. El coreògraf William Forsythe va contribuir a promoure la seva carrera internacional després de veure l’estrena del seu quartet The Match el 2005 al festival Montpellier Danse. Ha obtingut nombroses beques i guardons, entre d’altres el Doris Duke Artist Award en la seva primera edició, l’any 2012.

Cullberg és la companyia de dansa contemporània de repertori nacional i internacional de Suècia, una companyia que abraça contínuament la cocreació per fer dansa d’avantguarda i aconseguir arribi al gran públic. Juntament amb coreògrafs d’arreu del món, explorem idees sobre possibles maneres de definir, produir i presentar la dansa. Aquesta recerca és el pilar fonamental d’una companyia que sempre està present en l’escena internacional. Durant el període 2019-2021, Cullberg treballa exclusivament amb tres artistes associats: Alma Söderberg, Deborah Hay i Jefta van Dinther. El nucli de la companyia està format per disset ballarins de primer nivell que tenen un paper central en totes les creacions. Les seves obres sorgeixen dels temps en què vivim, com a part de l’entorn sociopolític, que entre altres coses inclou qüestions d’igualtat, diversitat i sostenibilitat. Al capdavant de la companyia hi ha el director artístic Gabriel Smeets i la gerent Stina Dahlström. Cullberg forma part del Riksteatern, el Teatre Nacional de Suècia.

Coreografia Deborah Hay  / Disseny il·luminació Minna Tiikkainen  / Disseny so i composició musical Graham Reynolds  / Disseny vestuari Behnaz Aram  / Intèrprets 11 ballarins del Cullberg

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

17 i 18 de març

20h (dj 20.30h)

Sala OM

22 €

Durada: per confirmar

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x