• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

CIE. DYPTIK

HOP Festival: Dans l’engrenage

Dissabte, 21 de desembre
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2019-2020

 • Durada

  50 minuts

 • Tarifa

  16€

 • Horari

  20h

 • Espai

Aquesta peça posa a escena la cursa desenfrenada i sense sentit per l’ascens social. El coreògraf Mehdi Meghari parteix del breaking, les danses tradicionals àrabs i el popping. Richard Gratas crea un paisatge lumínic que, a moments, es converteix en escenografia, donant intensitat i bellesa a escenes que mostren el joc del poder, executades de forma precisa i elegant pels ballarins/es. Inspirats en la dansa i els ritmes tradicionals àrabs, el coreògraf i el músic Patrick de Oliveira porten els intèrprets, que destaquen per la seva excel·lència, a un estat energètic proper al trànsit.

La companyia francesa Dyptik es va crear el 2012 pels coreògrafs Souhail Marchiche i Mehdi Meghari. Tenen un espai de creació a Saint-Etienne, que acull artistes en residència, i també organitzen el Festival Trax de danses urbanes, que dóna especial suport als creadors novells. Amb una visió de les danses urbanes oberta, plural i mestissa, produeixen i distribueixen les seves creacions i treballen pel desenvolupament de la dansa al seu territori. Amb la peça D-construction van estar programats a la Fira Tàrrega 2018 i al Sismògraf d’Olot 2019.

Direcció artística Souhail Marchiche i Mehdi Meghari / Coreografia Mehdi Meghari / Interpretació Elias Ardoin, Evan Greenaway, Samir El Fatoumi, Yohann Daher, Katia Lharaig, Émilie Tarpin-Lyonnet, Marine Wroniszewski / Música Patrick De Oliveira / Il·luminació Richard Gratas / Vestuari Hélène Behar
Producció Compagnie Dyptik / Coproducció  Maison de la danse de Lyon, CCN de Créteil / Cie Kafig, CCN la Rochelle / Cie Accrorap), Opéra de Saint-Étienne, IADU la Villette (Fondation de France – Parc de La Villette), Groupe des 20 (Rhône-Alpes – Auvergne): Centre culturel de La Ricamarie, Théâtre du Parc (Andrézieux-Bouthéon), L’Heure Bleue (St Martin d’Hères) / Suport a la creació DRAC Auvergne-Rhône-Alpes, Département de la Loire, Ville de St Etienne, ADAMI, SPEDIDAM // Amb el suport de: Le Groupe Caisse des Dépôts, CDN Comédie de St Etienne (La Passerelle), Espace des Arts (St Denis, la Réunion), Accès Soirs (Riom), Quelques p’Arts… Centre National des Arts de la Rue et de l’Espace Public (Boulieu-lès-Annonay), Espace Montgolfier (Davézieux), l’Échappé (Sorbiers)