• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

NICO BAIXAS

IDN 2013: Hibrid Accions

14 i 15 de febrer
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2012-2013

 • Tarifa

  Preu 6 – 12 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20.30h

 • Espai

L’ESPECTACLE

Hibrid Accions mostra el resultat definitiu d’una recerca sobre la capacitat que tenen les mans per generar formes. La col·lecció de més de mil figures que Nico Baixas ha creat i organitzat en famílies es mostra per primer cop, quasi en la seva totalitat i de manera ordenada de la més simple a la més complexa, en una performance que combina pintura, cos, dansa, mans, escultura, vídeo, so, espai, estructures…

Partint del desenvolupament de formes geomètriques com el cercle, la recta, la corba o el triangle, Nico porta les mans fins al límit de les seves possibilitats descobrint-nos un món de proporcions de dits que s’interrelacionen de maneres sorprenents. El software i els elements multimèdia que intervenen en la peça no només serveixen per mostrar aquestes parts més abstractes i de lectura més oberta, sinó que també permeten interactuar amb imatges fotogràfiques utilitzant les formes de les mans, i també del cos, per comunicar-se amb l’espectador en un llenguatge pictòric més narratiu, concret, quotidià o directe.

«Quan pensem en el nostre cos, hi pensem com si fos quelcom que no pertanyés a la natura. I potser per la manera que tenim de comportar-nos amb ella, sembla que els nostres cossos hagin deixat de pertànyer-hi.

El que m’ha portat a descobrir aquest món de mans i de cos és la fascinació que sentia quan era petit, i mirava les fulles i les branques dels arbres al bosc i pensava… tot això té un sentit!?»

L’ARTISTA

És performer i artista multimèdia. Les seves peces combinen elements i idees a mig camí entre la performance, les arts plàstiques, multimèdia o visuals. Té a les seves esquenes una llarga trajectòria com a actor de teatre, ha format part de les companyies General Elèctrica i la Carnisseria de Rodrigo García. També ha col·laborat amb Marcel·lí Antúnez, Ojos de Brujo, Frederic Amat, Joan Baixas o Sonia Gómez, entre altres. En solitari, ha girat durant 10 anys amb un espectacle creat per la seva mare (Teresa Calafell) que s’interpreta únicament amb les mans. En el món del cinema, a més de treballar com a actor, ha treballat com a guionista, director i muntador a Nova York i Barcelona.

FITXA ARTÍSTICA

Creació i performance Nico Baixas/GOS-COM-FUIG
Direcció tècnica i disseny de so
Ivan Roca
Software
Matteo Sisti Sette
Col·laboració
Roger Bernat
Producció i difusió
Marta Oliveres / MOM/ELVIVERO

Coproducció NU2s Associació per a la creació, Nico Baixas, MOM/ELVIVERO, Mercat de les Flors
Amb la col·laboració Graner fàbrica de creació