• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

JOAQUIN COLLADO

Hacia un sol negro

De l’1 al 3 de març
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
 • Joaquín Collado és artista associat 2023-24

  Convocatòria pel laboratori de creació d'aquesta peça:

  + info i inscripcions

  CONVERSA POSTFUNCIÓ:

  Ds 2 de març amb Joaquín Collado (direcció i interpretació), Oriol López i Carolina Campos (ajudants de dramatúrgia i coreografia)

Espectacle inclòs dins del festival Dansa Metropolitana

Aquest solo parteix de l’exploració de la performativitat del ball de saló de competició, conegut com a ball esportiu. Joaquin Collado es planteja com alterar les lògiques d’aquest tipus de ball per fer emergir un cos múltiple i indeterminat i, per tant, obert i disponible per a ser imaginat. Aquest cos es balla entre formes reconeixibles del ball de saló i formes inclassificables, monstruoses i poètiques, per invocar la potència subversiva a partir dels estereotips que ens habiten. Acompanyarem a  Collado com a artista associat al Mercat de les Flors, amb diverses declinacions del seu projecte que anirem presentant durant la temporada.

Joaquín Collado és coreògraf, ballarí i pedagog format de manera autodidacta en ball de saló esportiu, danses urbanes i dansa contemporània. Els seus treballs s’han presentat a espais com el festival Grec de Barcelona, el festival Dansa València, la Biennal de Venècia, el festival Temporada Alta de Girona o el festival Dansa Metropolitana. A més dels seus propis projectes, també col·labora amb Ça marche, companyia de teatre de Barcelona, i dirigeix Paisaje, un festival de dansa en el seu municipi natal Villamalea, a Albacete.

Direcció i interpretació Joaquín Collado / Acompanyament dramatúrgic i coreogràfic Oriol López i Carolina Campos / Tèxtils Carmen Triñanes / So Bastien Raute /  Il·luminació Ivan Cascón / Confecció Mariona Signes / Assistència direcció Maria Cerezo / Coordinació i producció Laura Viñals
Coproducció Mercat de les Flors / Amb el suport Théâtre de Vanves – festival ArdDanthé, CCN Grenoble, Graner fàbrica de creació de Barcelona, Institut Ramon Llull, La Briqueterie CDCN Vitry-sur-seine, L’Usine de Toulouse, Tenerife LAV, Nau Ivanow, RocaUmbert – centre de creació de dansa i teatre de Barcelona, festival Dansa València i sala La Mutant de València, dins del marc de Graners de Creació de València; ICEC – Institut Català de les Empreses Culturals

Les activitats al voltant d’aquest espectacle reben el suport de la Fundació Banc Sabadell FBS