• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

ROBERTO OLIVAN

GOLD

1, 2 i 3 d’abril
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2021-2022

 • Durada

  65 minuts

 • Tarifa

  18 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h, diumenge 18 h

 • Espai

“Crec que cada vegada és més urgent portar al teatre les inquietuts, els problemes del món. Així fou sempre, i avui menys que mai tenim dret a entretenir-nos en els laberints estètics de l’art per l’art. Gran és ser artista; però necessari és servir… i el teatre pot, deu, prestar espiritual servei.” Alejandro Casona

A GOLD la personalitat i l’acció dels intèrprets s’embarquen en una reflexió sobre allò profund i allò superficial, sobre allò autèntic i genuí que es tendeix a camuflar o evitar exposar en públic. L’espectacle explora d’una forma simple i sincera aspectes personals que manifesten la bellesa desapercebuda que cada persona posseeix en el seu interior.

Creador internacional, Roberto Olivan va iniciar la seva formació a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola P.A.R.T.S. de Brussel·les, on treballarà a la prestigiosa companyia ROSAS, dirigida per Anne Teresa De Keersmaeker. També ha ballat sota la direcció de creadors com ara Robert Wilson, Tom Jansen i Josse de Pauw. Actualment, Olivan és el director de ROPA / Roberto Olivan Performing Arts, companyia de dansa que neix a Brussel·les l’any 2001. Així mateix, funda i dirigeix el festival Deltebre Dansa, esdeveniment internacional celebrat anualment des del 2004. Més recentment, l’any 2016, Roberto Olivan impulsa l’Obrador Espai de Creació, un centre per a la creació artística contemporània especialitzat en les arts del moviment, del qual n’és també el director artístic.

Icarus és un grup de música italià amb una important presència als principals festivals internacionals des de 1994. Entre les seves aparicions, destaquen tres participacions a la Biennal de Venècia, sis a la Biennal de Zagreb i quatre al festival Cervantino de Guanajuato a Mèxic. Icarus ha actuat a quatre continents interpretant els principals compositors vius, sovint en estrenes mundials. Entre les col·laboracions passades destaquen Christian Boltanski, Yoshi Oida; Icarus vs Muzak recull el llegat dels ensembles adults.

Concepte, creació i direcció artística Roberto Olivan / Intèrprets Encarni Sánchez Mesa, Ilies Benyahya-Ounich, María Arronis i Roberto Olivan / Creació i direcció musical Riccardo Nova / Interpretació musical (en directe) Icarus vs Muzak ensemble Bouzouki / Guitarres Giorgio Genta / Percussió Marco Lazzaretti, Francesco Pedrazzini, Matteo Rovatti / Assessorament a la dramatúrgia Encarni Sánchez Mesa / Text Susy Shock / Disseny de llums Sylvia Kuchinow / Coordinador tècnic Oriol Ibañez / Tècnic de llum Jordi Fusté / Tècnico de so Simone Copellini / Espai escènic ROPA – Roberto Olivan Performing Arts / Vestuari i attrezzo Andrej Mikulasek & DH Company / FotografIa Jesús Robisco, Ernest Sesé / Vídeo Akash Dixit (Urban Fakir Films) / Comunicació i premsa Bluverd Comunicació
Producció i management ROPA – Roberto Olivan Performing Arts / Coproducció Mercat de les Flors (Espanya), ICEC/Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Espanya), L’OBRADOR Espai de Creació (Espanya) i Icarus Ensemble (Itàlia) / Amb el suport Regione Emília-Romagna, ATER Fondazione, Editore Casa Ricordi (Milà) i Istituto Italià di Cultura di Barcellona, Auditori Felip Pedrell – Ajuntament de Tortosa / Agraïments especials Josep Pinyol, Greta Díaz, Joan Guijarro, Nerea Aguilar, Joaquim Noguero, Oscar Bermejo, Joan Xancó, Sol Picó i Rocio Gisbert.

Coproducció Mercat de les Flors