Nota: dia 25 l’espectacle serà en català, dia 26 en castellà

No recomanat a menors de 12 anys

EZ, que s’estrena al Mercat de les Flors, és un projecte al voltant del dolor, la vulnerabilitat, la negociació, el consentiment i les cures. Explora la dinàmica de poder i el pacte existent entre artista i públic. Què passa quan un cos humà és lligat i manipulat de manera consensuada a l’escenari? Quines reaccions – físiques, emocionals i cognitives – es produeixen en una persona manipulada, en una persona que manipula i en una persona que observa la manipulació? Hi ha espai per les cures? Podem riure? És un ritual? Qüestionant binarismes com activitat/passivitat, dominació/submissió, home/dona, dolor/plaer, artista/públic, EZ convida a la generació d’espais més segurs on la negociació del consentiment i les cures es puguin manifestar col·lectivament. EZ –que significa NO en basc– és una invitació al SÍ, que només és possible quan el NO és també una opció.

Elena Zanzu (pronom neutre) és performer, investigadori, dramaturgui. Els seus interessos pràctics i teòrics giren al voltant del gènere, la discapacitat, l’ética i les metodologies d’investigació artística. Diplomadi en pedagogia de les arts del circ per l’Escola Nacional de Circ de Montreal, màster en Filosofia per la Universitat de Bolonya, ha estudiat dramatúrgia de circ en el Centre Nacional d’Arts de Circ CNAC de França.  Ha sigut artista investigadori amb The Circus Dialogue (continued), projecte de recerca entre pràctica i teoria del circ, a la Universitat KASK de Ghent. Ensenya circ i gènere a la UAB i és membre del col·lectiu d’investigadores de circ CCCirque.

Autoria, direcció i performace Elena Zanzu / Acompanyament dramatúrgic Carla Rovira Pitarch / Espai sonor Odil Bright, Adele Madau / Espai lumínic Anna Boix Álvarez / Veu en off Eloi Martín / Rigging Saar Rombout, Sarah Jeneway
Coproducció Mercat de les Flors / Residències La Central del Circ, Espace Périphérique, La Grainerie, La Verrerie, La Caldera, CC Escartín, Cirko,C.I.N.E Sineu, L’Estruch, Spazio Flic / Suport Laureat Circusnext 2020-2021, plataforma cofinançada pel programa Europa Creativa de la Unió Europea. Projecte beneficiari del dispositiu Fons de creació del projecte de cooperació transfronterer De Mar a Mar en el marc del programa POCTEFA. Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Suport de la Cia Claudio Stellato.

Coproducció Mercat de les Flors

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x