29 de maig

DIN A 13 tanzcompany (direcció Gerda König). Coreografia JORDI CORTÉS cellar & secrets BEYOND REASON

entrades

 

Compartir

Una peça en directe per streaming des de 4 ciutats diferents sobre les tortures causades pels totalitarismes.

4 habitacions esterilitzades amb rajoles, 4 ballarins, 8 càmeres, infinitat de persones. Aquest és el punt de partida de la nova producció digital en directe de la companyia de dansa DIN A 13 tanzcompany. Tots ens trobem en el moment dels esdeveniments, de les ocasions. Les connexions es creen a través de murs i confronten el present amb el passat.

El 2020 es compleixen 45 anys del final de la dictadura franquista a Espanya i el 75è aniversari del final de la dictadura nacionalsocialista a Alemanya. En col·laboració amb el seu company espanyol Jordi Cortés Molina i el videoartista Jürgen Salzmann, la coreògrafa Gerda König fa referència als traumes de les seves dues nacions que, en un sentit molt concret, van sorgir en camps i presons estrictament amagats, els “cellers de la societat”. Moltes de les víctimes de tortures, violències i empresonaments als dos països van quedar amb discapacitat.

En aquesta peça, es trascendeixen els espais i es trenquen murs: els intèrprets es troben en 4 ciutats diferents, que són Berlín, Colònia, Barcelona i Rubí.

DINA A 13 és una companyia alemanya de dansa internacional sota la direcció artística de Gerda König des l’any 1995; és una de les poques companyies de dansa en la qual els integrants són ballarins amb diferents fesomies, amb una gran qualitat de moviment d’altres tipus de cossos.

Aquesta és la segona col·laboració del coreògraf català Jordi Cortés amb la companyia. Cortés, amb una gran i important trajectòria com a ballarí i creador internacional, treballa des de fa temps amb la dansa que integra diferents diversitats funcionals. La seva tasca actual com a docent el du arreu del món.

Direcció artística – coreografia Gerda König / Coreografia Jordi Cortés / Dramatúrgia Gitta Roser / Vídeo artista Jürgen Salzmann / Música Frank Schulte / Ballarins Charlotte Virgile, Rita Noutel, Míriam Aguilera, Ashraf Albesh

Coproducció Mercat de les Flors / Socis col·laboradors Goethe Institut Barcelona, La Caldera les Corts – centre de creacío de dansa i arts escéniques, Brandenburg Memorials Foundation / Amb el suport The Ministry of Culture and Science of the State of North Rhine-Westphalia (NRW), NRW State Office for the Independent Performing Arts, City of Cologne, Kämpgen-Stiftung, Kunststiftung NRW, NRW KULTURsekretariat Wuppertal, Funded under the Reload programme. Grants for Independent Groups by the German Federal Cultural Foundation

TRAILER

 Coproducció Mercat de les FlorsLogo Institut Ramon Llull

Fitxa completa

Escenografia Lea Dietrich / Vestuari Julieta Alvarez / Disseny gràfic Kai Kullen / Productor creatiu Alemanya Anastasia Olfert / Productor creatiu Espanya Raül Perales Haro / Assistent coreografia Celiné Bellut / Premsa i relacions públiques Mechtild Tellmann / Management companyia John Hermann

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

29 de maig

20 h

Streaming des de 4 ciutats

Durada: 60 minuts

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x