26 de març

VIADANSE. HELA FATTOUMI I ERIC LAMOUREUX AKZAK, la impaciència d’un jove connectat

Compra la teva entrada

Compartir

Un percussionista en viu i 12 ballarins de Burkina Faso, Egipte, França, Marroc i Tunísia formen un bloc de singularitats entrellaçades que catalitzen els conceptes d’hospitalitat, fraternitat i solidaritat entre els pobles. AKZAK, la nova creació de Fattoumi i Lamoureux, es connecta amb el seu treball de llarga durada amb centres de dansa i creació de diferents països africans. Ritmes eclèctics i complexos, a mans del percussionista  Xavier Desandre Navarre, troben l’expressió en els cossos enèrgics de la joventut.

Des dels seus inicis als anys noranta, Héla Fattoumi i Éric Lamoureux han desenvolupat un estil personal d’identitats individuals que s’entrellacen. A partir de 2015 dirigeixen VIADANSE, Centre Coreogràfic Nacional de Borgonya-Franc Comtat a Belfort, on duen a terme un projecte de cooperació transfronterer i internacional. Profundament implicats en el diàleg nord-sud, desenvolupen projectes de cooperació amb la complicitat d’artistes i estructures de dansa contemporània: a Ouagadougou (capital de Burkina Faso), el CDC La Termitière i els coreògrafs Salia Sanou i Seydou Boro, i al Marroc el coreògraf Taoufiq Izeddiou. A Tunísia, país natal d’Héla Fattoumi, fa trenta anys que participen en el desenvolupament de l’art coreogràfic.

Coreografia Héla Fattoumi i Éric Lamoureux / En col·laboració amb els ballarins Sarath Amarasingam, Juliette Bouissou, Meriem Bouajaja, Mohamed Chniti, Chourouk El Mahati, Mohamed Fouad, Adama Gnissi, Moad Haddadi, Senda Jebali, Mohamed Lamqayssi, Fatou Traoré, Angela Vanoni / Composició i interpretació musical Xavier Desandre
Producció VIADANSE, Centre Chorégraphique National de Bourgogne Franche-Comté à Belfort / Coproducció Le Théâtre Scène nationale de Mâcon ; MA, scène nationale de Montbéliard ; GRRRANIT SN Belfort, Scène nationale Châteauvallon-Liberté ; Le Théâtre, scène nationale de Mâcon ; Théâtre Jean Vilar, Vitry-sur-Seine / Amb la col·laboració La Termitière CDC à Ouagadougou (Burkina Faso), le programme de formation Nafass à Marrakech (Maroc) / Amb el suport Instituts français (Burkina Faso, Maroc, Tunisie, Egypte), Institut français Paris, l’Organisation internationale de la Francophonie et Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères – DAECT (Délégation à l’Action Extérieure des Collectivités Territoriales) en el marc del projecte de cooperació cultural entre les ciutats de  Belfort i Ouagadougou, i del Conseil régional de Bourgogne Franche-Comté en el marc del mecanisme de solidaritat internacional
UNA PEÇA ETIQUETADA ÀFRICA 2020. Aquest projecte té l’etiqueta Africa 2020 per l’Institut Francès. La temporada Àfrica 2020, liderada per l’Institut Francès, és una finestra de visibilitat per a la creació africana contemporània a França.

Espectacle inclòs a la programació de Dansa Metropolitana

Sessió d’introducció a l’espectacle ‘UNA HORETA ABANS’: ds 26 de març

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x