• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

SYDNEY DANCE COMPANY

Ascent

Del 14 al 16 de març
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • CONVERSA POSTFUNCIÓ

    Dv 15 de març amb RAFAEL BONACHELA (director) ) i RICHARD CILLI (repetidor /director d’assajos). Condueix : ESTER VENDRELL SALES (graduada en Dansa Contemporània i Coreografia, i doctora en Història de l’Art).

Espectacle inclòs dins del festival Dansa Metropolitana

Ascent és un programa triple que inclou l’obra Forever & Ever, d’Antony Hamilton, guanyadora del premi Helpmann, i dues obres noves: I Am-ness, del director artístic de la Sydney Dance Rafael Bonachela, i The Shell, A Ghost, The Host & The Lyrebird, de la prestigiosa coreògrafa internacional Marina Mascarell. Caracteritzada per grans dosis de fisicalitat, Ascent combina la dansa clàssica contemporània amb l’experimentació, amb una gran força emocional.

L’obra de Rafael Bonachela, en què quatre ballarins exploren la naturalesa de l’existència amb una tendresa eufòrica, apel·la a la convergència del cos en moviment i de la ment creativa. La peça de Marina Mascarell convida el públic a emprendre un viatge en què uns cossos, que són com criatures mutants en una vall onírica, s’enfronten al desconegut i exploren un espai en constant transformació. La darrera obra d’aquest programa triple, Forever & Ever, fusiona amb un efecte hipnòtic una barreja fascinant de dansa, techno, alta costura i il·luminació.

La Companyia més internacional d’Austràlia, la Sydney Dance Company, està dirigida pel coreògraf català Rafael Bonachela. La seva carrera l’ha dut a combinar l’alta cultura i la cultura popular, que ha treballat en diverses formes d’art, com dansa contemporània, instal·lacions artístiques, concerts de pop, musicals, cinema, anuncis i moda. Bonachela va néixer a La Garriga i es va mudar a Londres per unir-se a la llegendària companyia de dansa Rambert, a la qual va pertànyer del 1992 al 2004. El 2008 Bonachela va estrenar la seva primera producció extensa, 360°, per a la Sydney Dance Company. Menys de sis mesos després el van nomenar director artístic de la companyia, notícia que va anunciar una nova era en la dansa contemporània australiana.

I Am-ness
Coreografia Rafael Bonachela / Música “Lonely angel”, meditation for violin and strings de Pēteris Vasks / Disseny il·luminació Damien Cooper / Disseny vestuari Rafael Bonachela / Realització vestuari Aleisa Jelbart
DURADA 14 minuts

The Shell, A Ghost, The Host & The Lyrebird
Direcció Marina Mascarell / Coreografia Marina Mascarell en col·laboració amb Sophie Jones, Jesse Scales, Lucy Angel, Coco Wood, Liam Green, Dean Elliott, Emily Seymour, Jacopo Grabar i Luke Hayward / Composició musical Nick Wales / Escenografia i disseny vestuari Laurent Brincat i Leah Giblin / Disseny il·luminació Damien Cooper
DURADA 28 minuts

Forever & Ever
Coreografia Antony Hamilton / Música Julian Hamilton / Disseny vestuari Paula Levis / Disseny il·luminació Ben Cisterne
DURADA 36 minuts

Entre la primera i la segona peça hi haruà una pausa de 10 minuts en la qual Rafael Bonachela oferirà una petita xerrada al públic. Entre la segona i la tercera peça hi haurà una pausa de 20 minuts en els quals el públic podrà sortir o quedar-se a la sala.

La gira internacional de Sydney Dance Company rep el suport del Departament d’Afers Exteriors i Comerç del Govern Australià i també del Govern Australià a través de l’Australia Council for the Arts i el New South Wales State Government a través de Create NSW.
Sydney Dance Company té la seu a la terra de Gadigal. Presentem el nostre respecte als majors del passat i del present i estenem aquest respecte a tots els Pobles de les Primeres Nacions de les terres i les aigües on viatgem i actuem