• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

AIMAR PÉREZ GALÍ

ALBA

Del 8 a l’11 de febrer
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • Dissabte 10 de febrer, sessió d’introducció a l’espectacle UNA HORA ABANS amb: AIMAR PÉREZ GALÍ – Ballarí, coreògraf, investigador, pedagog i escriptor; JAIME CONDE SALAZAR – Historiador de l’art, escriptor i performer; MAGDA POLO – Filòsofa, editora, poeta i professora universitària (Activitat coordinada per BdDansa_Explicadansa).

ALBA és un recital de dansa i piano, però també és una publicació de coreografies musicals, o un àlbum de poemes dansats. És un joc sobre l’escriptura coreogràfica, musical i poètica. En aquest nou treball, Aimar Pérez Galí es proposa entendre la composició com un tema en sí mateix, jugant amb les regles pròpies dels diferents llenguatges per establir camins intertextuals d’anada i tornada. Amb cinc intèrprets i un pianista en directe, desplegaran un poemari coreogràfic inspirat en artistes que han entès el llenguatge i la seva composició com a joc, des de Joan Brossa a Raymond Queneau, Lucinda Childs, Gloria Fuertes, Tom Johnson, Maria Mercè Marçal, Josep M. Mestres Quadreny o Georges Perec.

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica artística com a ballarí, coreògraf, investigador, pedagog i escriptor. Es va graduar com a intèrpret en dansa contemporània per l’Escola Superior d’Arts d’Àmsterdam i posteriorment va cursar el Programa d’Estudis Independents del MACBA. És docent de composició al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, del qual ha sigut membre de l’equip directiu entre el 2019 i el 2022. La seva obra, que s’ha pogut veure a nivell nacional i internacional, inclou treballs escènics com Sudando el discurso: una crítica encuerpada, The Touching Community o èpica, la pel·lícula Touching Blues, publicacions com Sudando el discurso, Lo tocante o els Cuadernos sobre el tocar, escrits amb en Jaime Conde-Salazar amb qui comparteix el projecte CondeGalí BL, creant treballs dirigits a públic escolar com DITDIT o Subjecte · Verb · Predicat. Des de fa tres anys estudia piano. 

Concepte, direcció i coreografia Aimar Pérez Galí / Coreografia i interpretació Almudena Pardo, Iver Zapata, Núria Crespo, Tania Libertad i Joan Ferré / Assistència coreogràfica Sara López Vicente / Composició musical Hug Vilamala i Aimar Pérez Galí / Col·laboració musical Maria Arnal / Piano en directe Hug Vilamala / Mètode Feldenkrais Samuel Letellier / Disseny espai i direcció d’art Isabel Bassas i Aimar Pérez Galí / Disseny vestuari PEDRA / Disseny llums OSCILA / Producció Isabel Bassas / Producció executiva Oriol Escursell / Disseny gràfic Blanca Fernández / Fotografia Anna Izquierdo / Maquillatge i perruqueria Julieta Fernández / Comunicació i xxss Dian Pop i Álvaro García

Coproducció Mercat de les Flors, el Festival Perelada i l’OSIC – Generalitat de Catalunya / Amb l’ajuda Festival Dansàneu i el Centre d’Art i Natura de Farrera, la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures i les beques Barcelona Crea / Amb el suport Centre d’Arts Escèniques Casal d’Alella, L’animal a l’esquena, Espai de marge i l’Escola Rel i l’Escola del Mar de Barcelona. El procés d’investigació inicial va rebre el suport dels serveis educatius del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i el Teatre L’Artesà.
Agraïments Eva Vinaixa, Blanca Pujals, Meritxell Neddermann, Pol Guasch, Carolina Campos, Daniel Méndez, Jaime Conde-Salazar, Alba Cerdeiriña, Ana Conde-Salazar i Toldos Maragall