• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS

Achterland

Del 27 al 30 de març
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2018-2019

 • Durada

  1h 30'

 • Tarifa

  28 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h

 • Espai

Espectacle que s’inclou dins La Quinzena metropolitana de dansa

«Amb Achterland volia tornar a un llenguatge de dansa pura, un llenguatge que es relacionés amb la música virtuosa de Ligeti i Ysaÿe. La presència dels músics a l’escenari permet una relació encara més estreta entre la música i la coreografia.» Anne Teresa De Keersmaeker 

Rosas presenta Achterland, coreografia cabdal en l’obra d’Anne Teresa De Keersmaeker creada l’any 1990 i interpretada per darrera vegada l’any 1998. Amb aquesta peça la coreògrafa, per primer cop, dona als músics una posició central i activa a l’escenari, i la inusual combinació de les composicions de György Ligeti i Eugène Ysaÿe va inspirar De Keersmaeker i els seus ballarins en la creació d’una obra amb un equilibri delicat entre el virtuosisme enèrgic i la desacceleració.  També per primer cop la coreògrafa incorpora homes a una companyia fins a les hores formada només per dones.

Rosas és la companyia que Anne Teresa De Keersmaeker va fundar el 1983 i des del seu debut el 1982 la coreògrafa i ballarina s’ha involucrat en una rigorosa exploració i articulació del moviment. La relació entre moviment i música és essencial per al concepte de dansa de la coreògrafa. Així, Rosas ha estès l’art de la dansa com un acte d’escriure moviments en el temps i l’espai, i al llarg dels anys ha explorat la coreografia en relació amb altres forces compositives, com ara la música, la geometria, les arts visuals o el llenguatge.

Coreografia Anne Teresa De Keersmaeker / Posada en escena Jean Luc Ducourt / Ballada per Laura Bachman, Anika Edström Kawaji, Frank Gizycki, Robin Haghi, Yuika Hashimoto, Laura Maria Poletti, Soa Ratsifandrihana, Luka Švajda / Creada el 1990 amb Nordine Benchorf, Bruce Campbell, Vincent Dunoyer, Fumiyo Ikeda, Marion Levy, Nathalie Million, Carlotta Sagna, Johanne Saunier / Música – György Ligeti, 8 Etudes for solo piano; Eugène Ysaÿe, Sonatas 1, 3 & 4 for solo violin / Músics Piano: Joonas Ahonen; Violí: Juan María Braceras / Escenografia Herman Sorgeloos / Disseny il·luminació Jean Luc Ducourt / Vestuari Ann Weckx / Directora assajos Fumiyo Ikeda / Assistents per al revival Nordine Benchorf, Johanne Saunier, Fumiyo Ikeda, Vincent Dunoyer / Coordinació artística i planificació Anne Van Aerschot / Director tècnic Joris De Bolle / So Alexandre Fostier / Coordinadora vestuari Heide Vanderieck / Costura Charles Gysèle / Armari Emma Zune / Tècnics Jonathan Maes, Quentin Maes, Sari-Lynn Kerkhofs, Arno Truyens / Agraïments especials Bruce Campbell
Producció
Rosas / Coproducció 1990 De Munt; La Monnaie (Brussel·les), Stichting Van Gogh 1990, Rotterdamse Schouwburg, Théâtre de la Ville (Paris)
Estrena mundial 27 de novembre de 1990, La Monnaie / De Munt (Brussel·les)
Rosas rep el suport de la Comunitat Flamenca i BNP Paribas Foundation.

#Rosas #Achterland

Divendres 29, Lectura comentada. ROSAS. Pel·lícules i curts. + info

Dissabte 30 de març, Una Hora Abans de la funció, sessió d’introducció a l’espectacle a càrrec d’Óscar Dasí, ballarí, coreògraf i director artístic de La Caldera. Coordina Explica_Dansa.

El coreògraf i ballarí SALVA SANCHIS, que ha treballat molts anys a Rosas, ens contextualitza la peça en 1 minut AQUÍ