divendres 29 de març

ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS Lectura comentada. ROSAS. Pel·lícules i curts

compra entrada

Compartir

Una sessió a càrrec d’Oscar Dasí, amb visionat de fragments de la pel·lícula Achterland (1994) i els curts Monòleg de Fumiyo Ikeda del final d’Ottone-Ottone, un curt dirigit per De Keersmaeker i Walter Verdin (1990), Rosa de Peter Greenaway (1992) i Tippeke de Thierry de Mey (1996).

Si bé la pel·lícula Achterland és una adaptació de la peça en el seu cast original, els curts aconsegueixen concebre el poder de l’obra de De Keersmaeker però des d’una perspectiva totalment diferent: el punt de vista cinematogràfic, i no només com una adaptació. Si bé són films inspirats en les peces escèniques, són, tanmateix, obres totalment autònomes que mereixen ser considerades pel·lícules en el seu sentit propi.

ROSAS- Anne Teresa De Keersmaeker
Des del seu debut el 1982 amb Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich, Anne Teresa De Keersmaeker al capdavant de la companyia Rosas, s’ha involucrat en una rigorosa exploració i articulació del moviment, des de les formes més simples a les més complexes. La relació entre moviment i música és essencial per al concepte de dansa de la coreògrafa. Així, Rosas ha estès l’art de la dansa com un acte d’escriure moviments en el temps i l’espai, i al llarg dels anys ha explorat la coreografia en relació amb altres forces compositives, com ara la música, la geometria, les arts visuals o el llenguatge.

OSCAR DASÍ
Ballarí i coreògraf, actual director artístic de La Caldera. Va codirigir La Porta- Associació Independent de Dansa de Barcelona, en continu treball de recerca escènica i performàtica. Ha treballat amb diferents companyies i creadors nacionals i internacionals, com la belga Anne Teresa de Keersmaeker (Rosas). Durant els anys a la companyia Rosas, participa en una de les produccions més arriscades, Ottone, Ottone (1989).

 

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2018-2019

divendres 29 de març

18 h

Sala SG

3 €

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x