• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

VIADANSE. HÉLA FATTOUMI I ÉRIC LAMOUREUX

Taller amb companyia: ‘Dansa i ritme’

25 de març
 • Temporada

  2021-2022

 • Horari

  De 17.30 a 19 h

 • Tarifa

  10€ (abonats 8€)

Taller intergeneracional recomanat per a un infant, entre 8 i 11 anys, acompanyat d’un adult.

Diàleg entre una composició coreogràfica i una partitura musical, AKZAK explora el vincle íntim entre aquestes dues arts. El ritme, a través dels seus impactes i ressonàncies, és un desencadenant favorable per fer sortir el ball. Universal, provoca xocs sensorials als quals cap cos es pot resistir. Els tallers que s’ofereixen al voltant de l’espectacle AKZAK ofereixen una experiència pràctica i teòrica d’aquests conceptes: moviment rítmic i ballat.

Durant el taller, la companyia oferirà una aproximació a la noció de ritme en l’espai escènic i composició corporal i musical en diferents passos:

 1. 1. moviment (exercicis d’escalfament / despertar i enfortiment muscular)
 2. 2. treball d’escolta i sincronització (relació corporal amb la pulsació)
 3. 3. música i musicalitat (interpretació rítmica, improvisació)
 4. 4. composició, manipulació i demostració: crear el moviment a partir de les seqüències rítmiques proposades o compostes pels participants / dominar l’ús de l’objecte a l’escenari
 5. 5. intercanvi amb els participants sobre la professió de ballarí i la importància de la dansa en la societat moderna

 

Héla Fattoumi i Éric Lamoureux van fundar la companyia FATTOUMI / LAMOUREUX amb el seu primer treball, ‘Husaïs’, que va guanyar el premi «Primer treball» al concurs internacional Bagnolet el 1990, seguit pel trio ‘Afternoon’, Prix New Talents Danse del SACD el 1991. Aquests dos treballs els llançaren al capdavant d’una nova generació de creació contemporània i els aportaren reconeixement internacional. Nomenats a la direcció del Centre Coreogràfic Nacional de Caen el 2004, van continuar el seu enfocament a través de peces més centrades en temes amb una forta càrrega social. Des del 2015, Héla Fattoumi i Éric Lamoureux han estat al capdavant del Centre Coreogràfic Nacional de Belfort, que han rebatejat amb el nom de VIADANSE i ja han creat 8 peces des de la seva arribada, inclosa ‘AKZAK’. Durant la temporada 2020-2021 han commemorat els 30 anys des de la creació de la companyia.