• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

SOCIETAT DOCTOR ALONSO

Sessions de pràctica artística

1 i 2 de desembre
  • Temporada

    2020-2021

  • Tarifa

    20€ (Abonats 10€)

  • Espai

Un projecte de creació i investigació escènica al voltant del cos i les paraules. El Desenterrador posa la mirada a la paraula i la seva relació amb el cos i l’acció. La corpologia de les paraules és aquella propietat que tenen no només de crear i designar el món físic, sinó la de generar un món ètic, un sistema polític i un ordre social

EL TALLER

L’excavació és un mecanisme pedagògic al voltant de les paraules, el llenguatge, el diàleg i els valors ètics que ens conformen, que permet a tothom col·laborar per intercanviar coneixement i millorar la capacitat de raonar, d’escoltar i construir de forma conjunta un discurs.

L’excavació permanent invita a qui la visita i l’experimenta a endinsar-se a una doble reflexió mitjançant una pràctica:

– Per una part sobre l’ús de les paraules, el llenguatge i els seus mecanismes.
– I per l’altra, sobre determinats valors fonamentals de la nostra comunitat i el seu paper o significació teòrica i pràctica a la societat contemporània.

El taller consisteix en una conversa pautada i guiada per un expert on, amb una sèrie de normes que els participants van aprenent i han de respectar; es tractarà de desenterrar una paraula determinada i arribar entre tots al “sentit” primigeni del valor a partir del qual s’invita a treballar.

És en el procés conjunt de recerca d’aquest significat profund i primigeni de la paraula on, mitjançant aquest mecanisme de conversa reglada, apareixen els mecanismes, “sentits”, contradiccions i paradoxes del llenguatge i la paraula en el seu ús comú i compartit.

Inscripcions i informació de la presentació del llibre EL DESENTERRADOR (2 desembre, 19h)

TALLER
1 de desembre, de 17 h a 20 h
2 de desembre, de 16 h a 19 h

EXCAVACIÓ PÚBLICA
2 de desembre, a les 20 h
Si vols assistir com a públic, pots apuntar-te AQUÍ