• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LUCINDA CHILDS

Programa expandit ‘Constel·lació Lucinda Childs’

Del 28 de febrer a l’11 de març
ACTIVITAT PASSADA
  • Temporada

    2022-2023

  • Dies

    Del 28 de febrer a l’11 de març

Projecció del film LA GRANDE FUGUE (2017), de Marie Helène Rebois

28 de febrer, a les 17 h, a la Filmoteca de Catalunya [77′ – VOSC]

Un documental que filma com la cèlebre coreògrafa nord-americana i el seu cos de ballarins exploren i tradueixen la música de Beethoven en dansa. Sessió amb presentació a càrrec d’AIMAR PÉREZ GALÍ (ballarí, coreògraf, pedagog i investigador). Dins el cicle “Per Amor a les Arts 2022-23“.

Compra la teva entrada (Individual: 4 €. Reduïda: 3 €)

Conferència LUCINDA CHILDS, PÀGINA A LA MÀ, a càrrec de LOU FORSTER

2 de març, a les 18h, a la Sala PB

Activitat gratuïta (cal reserva prèvia a confirmacions@mercatflors.cat). Aforament limitat

Traducció simultània

El 2016, la coreògrafa americana Lucinda Childs va cedir els seus arxius al Centre Nacional de Dansa de Pantin, prop de París. Aquest preuat fons, que compta amb documents exposats a l’exposició «Lucinda Childs, Nothing Personal (1963-1981)» al Mercat de les Flors, dona accés a un aspecte desconegut de la seva obra. A diferència d’altres coreògrafes de la seva generació que recorren al dibuix per dissenyar l’estructura de les seves obres, Lucinda Childs concep els moviments de dansa pensant en els ballarins i tenint en compte el seu punt de vista. Les pàgines a la mà durant els assajos formen part directament del procés d’encarnació de la coreografia. Durant aquest diàleg, veurem com aquesta personificació singular del moviment permet comprendre el moll de la seva obra, com ara les activitats a peu de carrer, la seva reflexió sobre l’in situ, els espais alternatius i el dispositiu teatral, així com la seva visió personificada de l’abstracció.

Lou Forster (1988) és comissari i crític d’art. El seu treball actual explora les relacions entre arts gràfiques, dansa i arts visuals. El 2016 va presentar l’exposició Nothing Personal. Lucinda Childs 1963-1981 -la primera retrospectiva de l’artista nord-americana- al Centre national de la danse (CND- Pantin), en el marc del Festival d’Automne de París.

Exposició LUCINDA CHILDS, NOTHING PERSONAL 1963-1981.
Amb el comissariat de LOU FORSTER, exposició itinerant del CND

Dies d’obertura: del 2 a l’11 de març Horaris: 2 de març, a partir de les 19h, dia 3, 7, 8, 9, 10 i 11 març a partir de les 18h, dissabte 4 i diumenge 5 març a partir de les 17h; i fins una hora després de les funcions (dilluns 6 març romandrà tancada) | Lloc: FOYER

La primera exposició retrospectiva de Lucinda Childs va ser organitzada el 2016 al Centre national de la danse CND – Pantin en el marc del Festival d’Automne de París a partir dels fons de la coreògrafa nord-americana dipositats al CND.

Al Mercat de les Flors presentem una versió adaptada en ocasió de la constel·lació sobre Lucinda Childs que es podrà veure al Foyer del Mercat del 2 a l’11 de març. Aquesta mostra està comissariada per Lou Foster,  curador, historiador de l’art i dramaturg que treballa en la intersecció de la dansa i les ciències humanes.

L’exposició reuneix l’obra gràfica de Childs (partitures coreogràfiques, dibuixos, diagrames), així com documents únics d’artistes amb els quals la coreògrafa hi ha col·laborat. L’objectiu general dels documents exposats és oferir un viatge de descoberta cap a la invenció formal de la dansa que, en paraules de Lucinda Childs, no és “res personal”, mostrant de quina manera la dansa transforma els llocs que ocupa.

L’exposició consta d’una col·lecció de documents que mostra el desenvolupament del treball de Lucinda Childs al Judson Dance Theatre durant la dècada de 1960, així com el seu pas dels espais alternatius de Nova York al treball en teatres a principis de la dècada de 1980.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

Projecció del film LUCINDA CHILDS (2006), de Patrick Bensard [52′]. VOS anglès

Del 2 al 5 de març, a la sala SG (2 de març a les 19.30 h; 3 de març a les 18 h; 4 i 5 de març a les 17.30 h)

El documental explora la personalitat excepcional de Lucinda Childs i posa en perspectiva la seva carrera amb els seus propis comentaris.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

Conversa postfunció, amb Lucinda Childs

Divendres 3 de març, després de la funció de ‘DANCE’ – Ballet de l’Òpera de Lió (Sala MAC)

Conduïda per la periodista i professora d’Història de la dansa, Bàrbara Raubert

Activitat gratuïta.

MOSTRA CALICO MINGLING (1973)

Dissabte 4 de març, a les 17 h, a la plaça Margarida Xirgu

Segona presentació oberta del laboratori de transmissió de la peça de Lucinda Childs per espais no escènics i per a 8 ballarins/es. El laboratori, té lloc la setmana del 13 al 18 de febrer al Mercat de les Flors dins el programa CÈL·LULA_LAB (el 18 de febrer, a les 12 h, hi ha una primera mostra oberta de la peça Calico Mingling amb xerrada posterior).

Aquest laboratori està conduït per TY BOOMERSHINEassistent artístic de Lucinda Childs, director de Dance On Ensemble (presenta al Mercat ‘Works in Silence’ el 3 i 4 de març) i ballarí. 

Activitat gratuïta. 

Sessió d’introducció a l’espectacle Una Hora Abans de la funció

Dissabte 4 de març, a les 19.30 h (sala SG)

Conversa entre Àngels Margarit (coreògrafa i directora artística del Mercat de les Flors) i Bàrbara Raubert (periodista i professora d’Història de la dansa).

Activitat gratuïta. Aforament limitat.