19 de desembre

Robyn Orlin AFRICA MOMENT: Una hora amb Robyn Orlin

Reserva

Compartir

Conferència performativa en què cada espectador es converteix en actor/actriu per involucrar-se en el procés creatiu de la ballarina i coreògrafa sud-africana de referència, Robyn Orlin. Durant una hora, l’espectador experimenta en primera persona com la coreògrafa treballa en les seves peces mentre es roda una pel·lícula en el moment. Robyn Orlin s’entregarà durant aquests seixanta minuts per tal d’evocar, amb el seu singular humor i to personal, els seus temes favorits: la història del seu país i el seu continent, la identitat, la memòria i la vida.

Des del començament dels anys 90, la seva dansa reflexa particularment les cicatrius d’aquesta pàtria, ja sigui apartheid, colonialisme, el SIDA o la pobresa. Temes que se submergeixen en la seva coreografia teatral i en contacte directe amb la realitat.

Els assistents formaran part d’aquesta performance que ja s’ha dut a terme a llocs com la Filharmònica de París o La Gaîté Lyrique, també de París.

ROBYN ORLIN
La ballarina i coreògrafa sud-africana de referència Robyn Orlin és coneguda per la constant irritació que provoquen les seves obres. Premiada amb la màxima condecoració al mèrit en les arts del govern de França, ha transformat durant trenta anys els límits entre l’art performatiu i la dansa. A través del seu treball eclèctic amb disciplines com el vídeo, les arts plàstiques o el text, entre d’altres, retrata la difícil i complexa realitat de Sud-àfrica. Busca la manera d’incloure a la comunitat i al públic a cadascun dels seus projectes. El seu punt de partida amb cada nova producció és el seu entorn immediat, que actua com un trampolí per obrir temes relacionats amb la cultura, la història i la identitat. En les seves obres, sovint el públic es troba a l’escenari durant l’actuació i els artistes entre els espectadors. I és que a Robyn Orlin li agradaria que tothom fos ballarí/a.

Robyn Orlin també presenta un espectacle dins del festival Africa Moment. Consulta AQUÍ

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

19 de desembre

17 h

Sala MAC

Gratuïta amb reserva prèvia

Durada: 60 minuts

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x