Deepblue You Are Here

Compartir

L’ESPECTACLE

Un espai teatral conté totes les possibilitats imaginables. Algunes ja han estat desplegades en el passat, d’altres tindran lloc en el futur i d’altres només com a idea o concepte, sense arribar mai cobrar vida. Com podem emmagatzemar totes aquestes possibilitats? deepblue ho intenta comparant l’espai teatral amb un arxiu. Un arxiu funciona com un lloc on se salvaguarden els conceptes, els sabers i els records d’altres mons i d’altres temps. És la nostra memòria ficada una capseta. You Are Here fa referència a la teva ubicació física en aquest moment al teatre… i et situa enfront de possibles mons llestos per revelar-se davant dels teus ulls. Estàs convidat a consultar aquest arxiu. Una obra de creació conjunta del col·lectiu deepblue, en la qual exploren la relació entre intèrprets, públic i esdeveniment. Al capdavall, el teatre és en si un espai buit que s’omple amb memòries i traces de realitats paral·leles que ja no hi són.

LA FITXA ARTISTICA

Concepte, direcció Heine Røsdal Avdal, Christoph De Boeck, Yukiko Shinozaki
Interpretació, creació Heine Røsdal Avdal, Brynjar Bandlien
So Christoph De Boeck
Il·luminació, direcció tècnica Hans Meijer
Enginyer de so, electrònica Fabrice Moinet
Fotografia, vídeo Heine R. Avdal
Escenografia, disseny dels arxivadors Heine Røsdal Avdal, Christoph De Boeck, Yukiko Shinozaki
Producció Heine Røsdal Avdal, deepblue
Mànager de producció Luea Ritter
Assistent de producció Tomoko Tsuchihashi

Coproducció Vooruit (Gent), STUK (Lovaina), Netwerk (Aalst), Buda (Kortrijk)
Amb la col·laboració Nettverk for scenekunst (Black Box, Oslo), BIT-Teatergarasjen (Bergen), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim)
Amb el suport Comunitat Flamenca, Norsk Kulturrad, Fond For Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere
Agraïments Marijn Van Gils, Patrícia Portela, Tom Bonte, Mioko Yoshiwara, Stef Franck, Els Van Riel, Leo

LA COMPANYIA

Heine Røsdal Avdal estudia dansa, coreografia i vídeo al Col·legi Nacional de les Arts d’Oslo i a P.A.R.T.S. (Brussel·les). Ha treballat com a performer per a diverses companyies a Noruega. Des de 1997 i fins el 2001, forma part de Damaged Goods, la companyia de Meg Stuart, i col·labora amb Gary Hill i Ann Hamilton en el marc de les creacionsSplayed Mind OutappetiteHighway 101. El 2000, Avdal crea un duo amb Yukiko Shinozaki, Cast off skin. Des de 2002 i fins el moment treballa amb Christoph De Boeck sota el paraigües del seu propi col·lectiu, deepblue.

Yukiko Shinozaki estudia ballet clàssic durant 12 anys a Tokio. El 1988 es trasllada a EEUU i estudia dansa moderna a la Universitat de Portland State d’Oregon, i treballa a New York amb Donna Uchizono, Mia Lawrence, Apostolia Papadamaki i Yasmeen Godder, entre d’altres, a més de les pròpies creacions que presenta en diferents espais de la ciutat. Des de 1997 treballa a Bèlgica i funda el col·lectiu deepblue junt amb Heine R. Avdal i Christoph De Boeck. Col·labora amb l’artista visual francès Christelle Fillod en la peça de grup Inner Horizon, estrenada al Kaaitheater el 2005.

El treball de Christoph De Boeck està relacionat amb instal·lacions o performances en les que l’energia acústica s’expandeix sobre espais i objectes. El significat del seu treball es defineix tant per aquesta distribució d’energia com per la composició o el contingut sonor en si. L’organització espacial torna el so tàctil, inclús corpori, encara que sempre es manté un cos espectral, com un fantasma. Com a membre del col·lecti deepblue, ha creat dramatúrgies sonores molt específiques per a performances fetes en col·laboració amb els coreògrafs Heine R. Avdal i Yukiko Shinozaki.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

Més informació

www.laportabcn.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x