Del 16 al 18 d’abril de 2010

FORSYTHE COMPANY Yes we can’t

Compartir

L’ESPECTACLE

La recent creació de William Forsythe, Yes we can’t, és una peça on disset ballarins porten a l’escenari el credo del coreògraf, que cerca en el moviment un llenguatge en si mateix, que se submergeix en la lògica de la dansa per si sola.
“El que posa en escena Forsythe en aquesta peça és un món desorientat, un món plural en què petits grups substitueixen la multitud per desmembrar-se millor al seu torn, després de fer uns intercanvis de gestos obscurament rituals (…) i llança a l’escenari cossos que s’han contagiat de la desesperació comunitària.” (Muriel Steinmetz, L’Humanité, 30/03/2009)

FITXA ARTÍSTICA

The Forsythe Company
Ballarins Yoko Ando, Cyril Baldy, Esther Balfe, Dana Caspersen, Katja Cheraneva*, Amancio González, David Kern, Fabrice Mazliah, Roberta Mosca, Tilman O’Donnell, Nicole Peisl, Christopher Roman, Inma Rubio*, Jone San Martín, Parvaneh Scharafali, Yasutake Shimaji, Elizabeth Waterhouse, Ander Zabala

Administració
Director artístic William Forsythe
Director Gerent Dr. Vera Battis-Reese
Assistent departament tècnic Patrick Albring
Assistent personal al Director artístic Dorsey Bushnell
Assistent artístic a William Forsythe – Ballet màster Thierry Guiderdoni
Producció tècnica – Supervisió escenari Dirk Heymann
Disseny de so i vídeo Dietrich Krüger
Maquillatge Roserita Kuster*
Disseny de so i vídeo Niels Lanz
Cap departament vestuari Dorothee Merg
Entrenador Ballet Alexander Monakhov*
Pianista – Compositor David Morrow
Producció tècnica Ulf Naumann
Assistent de premsa – RRPP – Director màrqueting Sangram Singh Pabla
Productor Julian Gabriel Richter
Premsa – RRPP – Director màrqueting Mechthild Rühl
Producció tècnica – Supervisió llums Tanja Rühl
Ciència de l’esport Patrick Rump*
Director tècnic Max Schubert
Assistent producció i dramatúrgia Freya Vass-Rhee
Planificació – Regidoria – Tour mànager Paul Viebeg
Fisioterapeuta Uschi Vorck*
Compositor Thom Willems*
Assistent gerència Martina Zimmer

* convidats

 

The Forsythe Company rep el suport de la ciutat de Dresden i l’Estat de Saxònia així com de la ciutat de Frankfurt am Main i l’Estat de Hesse. The Forsythe Company és companyia resident de Festspielhaus Hellerau a Dresden i de Bockenheimer Depot a Frankfurt am Main. The Forsythe Company vol agrair a Susanne Klatten el seu suport.

LA COMPANYIA

Considerat un dels coreògrafs imprescindibles en la història de la dansa, William Forsythe va néixer l’any 1949 a Nova York i porta els seus darrers 35 anys treballant arreu del món. Dels seus primers treballs es va dir que van servir per reorientar la pràctica del ballet, que va passar de la identificació del gènere amb el repertori clàssic a una forma artística dinàmica del segle XXI. Els seus treballs més recents li han permès seguir aprofundint en els seus estudis sobre el potencial interpretatiu de la dansa i sobre la coreografia com a principi fonamental d’organització.
El treball de Forsythe ha fet sorgir una dansa radical, elegant, reinventant el seu llenguatge i portant-lo més enllà de l’estil neoclàssic. El seu vocabulari s’articula al voltant de la rapidesa d’execució, el desequilibri dels cossos, la ruptura dels moviments i les trajectòries per reconstruir-les després de manera aleatòria.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

Del 16 al 18 d’abril de 2010

Més informació

www.theforsythecompany.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x