20 i 21 d'abril de 2010

FORSYTHE COMPANY William Forsythe’s Chamber Works

Compartir

L’ESPECTACLE

L’espectacle William Forsythe’s Chamber Works, que només s’ha representat anteriorment a Mineapolis el 2007, està format per tres peces de W. Forsythe que van ser creades per al Ballet de Frankfurt. Dues de les obres, The The i N.N.N.N. seran ballades pel càsting original (amb l’única excepció de Tilman O’Donnell, que substituirà Georg Reischl a la peçaN.N.N.N.). The Vile Parody ofAdress, que és la més antiga de les tres,  mai s’ha ballat en la versió que es veurà al Mercat, ja que Forsythe l’ha actualitzat per a Barcelona.

FITXA ARTÍSTICA

THE THE
Un opulent nus articulat entre dues dones. Profundament concentrades en les corbes i les tensions dels seus cossos, ambdues ballarines entaulen amb els seus membres una conversa en un acurat i intricat dialecte de gran bellesa.

Coreografia Dana Caspersen, William Forsythe
Ballarins Christine Bürkle, Jone San Martín
Coproducció Floria Productions, Holland Dance Festival
Escenografia i il·luminació William Forsythe
Vestuari Stephen Galloway

N.N.N.N.
Es presenta com una ment en quatre parts: quatre homes en un estat de permanent i tàcita unió. Al ritme dels sobtats murmuris de la música de Thom Willems, els ballarins tracen amb els cossos una inscripció complexa i intensa. Braços, caps, torsos i cames esdevenen veus singulars, cadascuna en harmonia i en contrapunt amb l’altra. Els homes escriuen un text de la veu del cos, primer a poc a poc i a continuació a una velocitat creixent, fusionant-se en una entitat enllaçada de brassos expelits amb força i articulacions que es flexionen amb un sentit del temps penetrant i sublim.

Coreografia William Forsyhte
Ballarins Cyril Baldy, Amancio González, Tilman O’Donnell, Ander Zabala
Creada per a Cyril Baldy, Amancio González, Georg Reischl, Ander Zabala
Música Thom Willems
Escenografia, il·luminació, vestuari William Forsythe

THE VILE PARODY OF ADDRESS
Amb la delicadesa trencada del crepuscle després de la tempesta, The Vile Parody of Address parla amb una veu que és un xiuxiueig. Els ballarins apareixen individualment en una sèrie de solos que fuetegen, esculpeixen i sospiren al llarg de tot l’espai: una sèrie d’equacions imaginades en aquest capvespre, en l’aire fi i obscur empès per la plàcida veu del narrador, amb el cap visible al fons de l’escenari.

Coreografia William Forsythe
Ballarins Jone San Martín, Cyril Baldy, Amancio González, Tilman O’Donnell, Ander Zabala
Música El clavecí ben temperat de J.S. Bach. Fuga num. 22 en si bemoll menor, llibre I, interpretada per Glenn Gould
Escenografia, il·luminació i vestuari William Forsythe
Text William Forsythe

LA COMPANYIA

El llenguatge del coreògraf d’Estats Units William Forsythe, amb més de 30 anys de carrera internacional, és únic i molt personal, definit com quasi gramatical. Forsythe ha reinventat el llenguatge de la dansa portant els seus límits més enllà de l’estil neoclàssic.
Considerat un dels coreògrafs imprescindibles en la història de la dansa, William Forsythe va néixer l’any 1949 a Nova York. Dels seus primers treballs es va dir que van servir per reorientar la pràctica de la dansa, que va passar de la identificació del gènere amb el repertori clàssic a una forma artística dinàmica del segle XXI. Els seus treballs més recents li han permès seguir aprofundint en els seus estudis sobre el potencial interpretatiu de la dansa i sobre la coreografia com a principi fonamental d’organització.

INTEGRANTS DE L’ESPECTACLE WILLIAM FORSYTHE’S CHAMBER WORKS

Tècnic de l’espectacle Ulf Neumann, Dietrich Krüger
Regidora Kristina Olaizola
Mànager gira Alexei Issacovitch
Ballarins Christine Bürkle, Jone San Martín, Cyril Baldy, Amancio González, Tilman O’Donnell, Ander Zabala

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

20 i 21 d'abril de 2010

Més informació

www.theforsythecompany.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x