Del 29 al 31 de març

ALAIN PLATEL VSPRS

Compartir

L’ESPECTACLE

Amb deu ballarins i deu músics en escena, el fundador dels Ballets C. de la B., Alain Platel, presenta al Mercat la seva darrera creació, VSPRS, una peça inspirada en l’obra de Monteverdi El Vespro della Beata Vergine. Estrenada al mes de febrer de 2006 a París, l’obra ha girat i continua fent-ho als millors teatres d’arreu del món.

Alain Platel ha traslladat a VSPRS la intensitat d’una experiència religiosa, fregant l’èxtasi i el misticisme, adreçant-se a l’interior de l’ésser humà. Amb una escenografia brillant on el color blanc domina tot l’escenari, els ballarins es contorsionen amb una tècnica magnífica a partir d’uns moviments tortuosos i sense sentit inspirats en uns malats psiquiàtrics, mentre els 10 músics, en directe, fan de l’obra de Monteverdi una interpretació molt peculiar, on el jazz, el barroc, la música zíngara i fins i tot la música oriental es conjuguen amb una meravellosa interacció.

FITXA ARTÍSTICA

Concepte i posada en escena Alain Platel
Arranjaments musicals Fabrizio Cassol
Escenografia Peter de Blieck
Dramatúrgia Hildegard de Vuyst
Vestuari Lies Van Assche
Il·luminació Carlo Bourguignon
So Alex Fostieriris
Direcció de producció Raspoet

Producció Les Ballets C. de la B.

VRPRS és una contribució oficial al programa artístic i cultural de la Copa del Món – FIFA 2006

LA COMPANYIA

Format com a mim i com a ballarí, Platel va començar a coreografiar als anys 80. L’any 1984 va fundar els Ballets C. de la B., que s’imposen a l’escena internacional amb peces enèrgiques que associen la dansa amb el teatre, el circ, la música… El coreògraf és un dels més rellevants de l’escena contemporània.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2006-2007

Del 29 al 31 de març

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x