De l’1 al 3 de febrer de 2013

HOFESH SHECHTER COMPANY Uprising / The Art of Not Looking Back

Compra entrada

Compartir

Dues peces del coreògraf britànic, una per homes i l’altra per dones, caracteritzades per una fisicalitat extrema i una forta presència de la música rítmica i percussiva

ELS ESPECTACLES

Amb la fisicalitat extrema que caracteritza les creacions del coreògraf Hofesh Shechter, The Art of Not Looking Back va ser creada expressament per a les ballarines de la companyia, en contraposició amb Uprising, peça només amb homes que vam poder veure al Mercat l’any 2009. Si Uprising era una anàlisi dinàmica i emotiva del que implica ser un home, la contrapartida és un treball amb molts més replecs.

En el cas d’Uprising, set homes sorgeixen de les ombres per bombardejar l’escenari amb una energia desbordant, enllaçant-se i boxejant, construint i desintegrant-se. Aquesta obra, amb una càrrega tan intensa, s’acompanya d’una palpitant base de percussió composada per Shechter.

En canvi, a The Art… el coreògraf reconeix un treball diferent de la resta de les seves creacions: «La peça ha acabat sent una mena de relació entre jo mateix i les dones que es mouen a l’escenari i, en certa manera, les dones funcionen com un sol individu, com un gènere femení, si podem dir-ne així. Ha estat un procés completament diferent del que vaig experimentar amb els homes».

LA COMPANYIA

Hofesh Shechter és en aquests moments un dels artistes contemporanis més fascinants de l’escena britànica, i la seva companyia, creada el 2008, ha fet gires per tot el món durant les quals han obtingut el reconeixement tant del públic com la crítica. A més Shechter, que havia estat bateria d’un grup de rock, també és el creador de la partitura de cada un dels seus espectacles de dansa. El Mercat ha recolzat aquest destacat artista des dels seus inicis, coproduint i presentant la seva peça Political/Mother en una anterior temporada.

Aquestes presentacions són el final de la residència de Shechter a Barcelona, on ha treballat la seva propera creació durant tot el mes de gener.

FITXA ARTÍSTICA

Interpretació Hofesh Shechter Company
Coreografia i música Hofesh Shechter

Uprising

Intèrprets  Chien-Ming Chang, Frédéric Despierre, James Finnemore, Bruno Karim Guilloré, Edouard Hue, Philip Hulford, Erion Kruja
Música addicional Vex’d
Disseny il·luminació Lee Curran
Amb el suport Robin Howard Foundation Commission 2006, Arts Council England i Jerwood Changing Stages Choreolab at DanceXchange.
Coproducció Mercat de les Flors
Amb la col·laboració GRANER fàbrica de creació (RESIDÈNCIA)

Durada: 26 minuts

The Art of Not Looking Back
Intèrprets   Maeva Berthelot, Karima El Amrani, Yeji Kim, Kim Kohlmann, Merel Lammers, Hannah Shepherd
Música addicional Extracte de  ‘LITANY IV’ de ‘SIX LITANIES FOR HELIOGABALUS’. Composada per John Zorn, interpretada per Mike Patton, solo voice
Utilitzada amb el permís de Tzadik recordings. Extracte de ‘Concerto in D minor for 2 violins (BWV 1043)’ by J.S.Bach interpretada per Lara i Scott St. John; cortesia de Ancalagon Records. (www.larastjohn.com). ‘Fragile Wind’ composada per Nitin Sawhney
Disseny il·luminació Lee Curran
Disseny vestuari Becs Andrews
Encarregat per Brighton Festival 2009. Reposició el 2011 amb el suport de DanceXchange.

Durada: 30 minuts

 

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

De l’1 al 3 de febrer de 2013

20:30 h (diumenge 18 h)

Sala MAC

De 10€ a 28€

Durada: 26' + Pausa + 30'

Més informació

Web de la companyia

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x