Del 17 a 19 de març

TAIAT DANSA TRES del Ballet Triàdic

Compra la teva entrada

Compartir

El públic que assisteixi a aquest espectacle seurà a terra

Reinterpretació contemporània del Ballet Triàdic d’Oskar Schlemmer, el gran mestre de la Bauhaus. Estrenat a Stuttgart l’any 1923, va ser un espectacle emblemàtic per a la història de l’art. Aquesta proposta compta amb tres ballarines, tres coreògrafs i tres seqüències escèniques. El número tres és, segons Schlemmer, el més important perquè és en aquest número on comença el col·lectiu, després de superar-se el jo i el dualisme. Cada una de les seqüències va a càrrec d’un creador: les coreògrafes de Taiat, el coreògraf brasiler Ismael Ivo i el francès Rachid Ouramdane.

Taiat Dansa, formada per les coreògrafes Meritxell Barberá i Inma García, és una companyia compromesa creada l’any 2003 a València. Les seves obres estan més a prop del discurs cinematogràfic que de paràmetres teatrals. Treballen a festivals i teatres de referència a nivell nacional i internacional, així com a espais museístics i com a coreògrafes convidades per altres companyies. Ambdues creadores es bolquen sempre a considerar la dansa dins els paràmetres de l’art i a reflexionar sobre la seva història i evolució diferent a la resta de les arts. A la majoria de les seves obres s’aproximen a la dansa des d’una constant alteració de les estructures i tècniques de dansa ja conegudes, a la recerca de la distorsió i renovació, atentes al present més immediat, en escolta contínua amb el context ideològic, social i cultural que en general sacseja l’art.

Idea i direcció Taiat Dansa / Coreografia Ismael Ivo, Rachid Ouramdane, Meritxell Barberá & Inma García / Ballarines Diana Huertas, Silvia Galletti, Lara Misó i Wilma Puentes / Intèrpret Ana Cembrero / Assessorament dramatúrgic Roberto Fratini / Música original David Barberá (Caldo) / Concepte escenogràfic Taiat Dansa i David Orrico / Creació i construcció escenografia David Orric
Amb la col·laboració Institut Valencià de Cultura / Espai residència La Granja.-/IVC / Coproducció La Mutant. Espai d’arts Vives, Taiat Dansa.

Aquest espectacle forma part del festival Dansa Metropolitana que se celebra del 9 al 26 de març a 12 municipis de l’Àrea Metropolitana. Més informació a: www.dansametropolitana.cat

Conversa pre-funció: dissabte 18 de març

CAFÈ BERLINÈS

Abans de les funcions, i amb la participació de Magda Polo, Sílvia Rosés i les directores de Taiat Dansa.

Conversa oberta sobre la Bauhaus i les arts d’avantguarda per generar un diàleg amb el públic en un ambient creat per l’ocasió a manera de cafè berlinès. Es reflexionarà a l’entorn del llegat i la influència d’aquest moviment dels anys 20 en totes les arts d’avantguarda, posant el focus de manera especial en el Ballet Triàdic d’Oskar Schlemmer.

De les 17:30h a les 19.15h
Hall
Accés lliure

Fitxa completa

Il·luminació David Orrico / Equip tècnic Andrés Tamarit i Nacho Roland / Vestuari Estudio Savage / Vídeo i so Sergi Palau / Fotografia i edició visual Marta Fernández / Comunicació i premsa Inventa / Disseny gràfic Pilar Estrada / Vídeo Denver / Management Marta Fernández

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x