• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

SÒNIA GÓMEZ

TRANSaccions: Dancers, un projecte de transmissió

25 i 26 de març
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2016-2017

 • Tarifa

  16€

 • Horari

  19 h

Com és possible crear un solo de dansa avui dia sense il·luminació, so ni escenografia? Per donar resposta a aquesta pregunta, Sònia Gómez crea Ballarina l’any 2014. La peça parteix de vuit consignes de moviment, tan senzilles que a vegades poden semblar iròniques. Així, ella exposa la dansa pròpiament dita, minimalista i sense filtres, despullada dels artificis habituals de l’escena.

Aprofundint en l’exercici, decideix transmetre el seu solo a altres artistes amb la finalitat que ells el reinterpretin, fent així un gest de complicitat irònic a diferents versions dels grans ballets de la història.

L’actor i ballarí del Quebec Marc Béland s’apropia del solo, amb la dramatúrgia d’Alix Dufresne, i dóna resposta a una única consigna: “You move in an interesting way” (“Et mous de manera interessant”). Dancers es presenta en escena amb el solo original de Sònia Gómez i la relectura del mateix de Marc Béland donant pas a un delicat duet còmplice, que fa que sorgeixi una novena consigna: “How to have fun with your body?”, és a dir, “com pots divertir-te amb el teu cos?”

Sònia Gómez és, des de fa alguns anys, una performer referent del nostre panorama actual. Ha treballat amb companyies com General Elèctrica o La Carnicería Teatro i presenta els seus propis espectacles, com Mi madre y yo, Experiencias con un desconocido, etc, muntatges multidisciplinaris que recorren un ampli ventall de llenguatges, estètiques i referències.

Interpretació Sònia Gómez, Marc Béland / Dramatúrgia Alix Dufresne
La presentació a Barcelona rep el suport del British Council