25 i 26 de març

SÒNIA GÓMEZ TRANSaccions: Dancers, un projecte de transmissió

Comprar entrada

Compartir

Com és possible crear un solo de dansa avui dia sense il·luminació, so ni escenografia? Per donar resposta a aquesta pregunta, Sònia Gómez crea Ballarina l’any 2014. La peça parteix de vuit consignes de moviment, tan senzilles que a vegades poden semblar iròniques. Així, ella exposa la dansa pròpiament dita, minimalista i sense filtres, despullada dels artificis habituals de l’escena.

Aprofundint en l’exercici, decideix transmetre el seu solo a altres artistes amb la finalitat que ells el reinterpretin, fent així un gest de complicitat irònic a diferents versions dels grans ballets de la història.

L’actor i ballarí del Quebec Marc Béland s’apropia del solo, amb la dramatúrgia d’Alix Dufresne, i dóna resposta a una única consigna: “You move in an interesting way” (“Et mous de manera interessant”). Dancers es presenta en escena amb el solo original de Sònia Gómez i la relectura del mateix de Marc Béland donant pas a un delicat duet còmplice, que fa que sorgeixi una novena consigna: “How to have fun with your body?”, és a dir, “com pots divertir-te amb el teu cos?”

Sònia Gómez és, des de fa alguns anys, una performer referent del nostre panorama actual. Ha treballat amb companyies com General Elèctrica o La Carnicería Teatro i presenta els seus propis espectacles, com Mi madre y yo, Experiencias con un desconocido, etc, muntatges multidisciplinaris que recorren un ampli ventall de llenguatges, estètiques i referències.

Interpretació Sònia Gómez, Marc Béland / Dramatúrgia Alix Dufresne
La presentació a Barcelona rep el suport del British Council

Actualitat

Itinerari

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

25 i 26 de març

19 h

HIROSHIMA. Carrer de Vila i Vilà, 67, 08004 Barcelona

16€

Més informació

Més info
‘Els fil(l)s de la ballarina’, per Joaquim Noguero al blog

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x