ISRAEL GALVÁN + AKRAM KHAN - Torobaka

del 3 al 5 d'octubre

ISRAEL GALVÁN & AKRAM KHAN Torobaka

Compartir

El toro i la vaca ballen fins a convertir-se en un

Torobaka pren el títol d’un poema fonètic de Tristan Tzara d’inspiració maori. El toro i la vaca són animals sagrats en les tradicions de tots dos ballarins i representen la fusió d’ambdós estils de dansa. Més que imitar-se l’un a l’altre, la intenció dels ballarins és crear un nou gènere que neixi de l’esforç mutu per entendre millor la manera d’abordar la dansa de l’altre, un veritable intercanvi artístic.

Israel Galván, artista associat al Mercat, conegut per la innovació de les seves coreografies i la depuració de la seva tècnica, ha estat guardonat en nombroses ocasions, i ja fa vint anys que destaca a l’avantguarda del flamenc contemporani amb obres com La metamorfosis, Galvánicas, Arena, La edad de oro, Tábula rasa, Solo, El final de este estado de cosas – Redux, Israel vs los 3000, La curva i Lo real.

Akram Khan és un dels coreògrafs més aclamats i respectats de la dansa actual. En poc més d’una dècada el seu treball ha contribuït de manera significativa al món de les arts i la cultura al Regne Unit i arreu del món. La seva reputació s’ha fonamentat en l’èxit de produccions imaginatives, accessibles i rellevants com ara DESH, iTMOi, Vertical Road, Gnosis i zero degrees, diverses de les quals s’han pogut veure a Barcelona.

Direcció artística, coreografia, interpretació Akram Khan i Israel Galván
Arranjaments musicals i interpretació David Azurza, Bobote, Christine Leboutte, Bernhard Schimpelsberger
Disseny il·luminació Michael Hulls
Disseny vestuari Kimie Nakano
Disseny so Pedro León
Coordinació producció Amapola López
Coordinació tècnica Pablo Pujol
Direcció assaigs Jose Agudo
Producció Farooq Chaudhry i Bia Oliveira (Khan Chaudhry Productions), Chema Blanco i Cisco Casado (A Negro Producciones)

Coproducció Mercat de les Flors, MC2: Grenoble, Sadler’s Wells (Londres), Théâtre de la Ville (París), Les Théâtres de la Ville (Luxemburg), Festival Montpellier Danse 2015, Onassis Cultural Centre (Atenes), Esplanade – Theatres on the Bay (Singapur), Prakriti Foundation, Flamenco Biënnale (Països Baixos), Concertgebouw (Bruges), HELLERAU – European Center for the Arts (Dresden), Festspielhaus St. Pölten, Romaeuropa Festival

 

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

del 3 al 5 d'octubre

20:30h (diumenge 18 h)

Sala MAC

25€

Durada: 70'

Més informació

web Akram Khan Company
web Israel Galván

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x