• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LES SLOVAKS DANCE COLLECTIVE

Tornada a casa

28, 29, 30 i 31 de gener de 2010
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2009-2010

L’ESPECTACLE

Sota la designació de “dansa neotradicional”, els cinc components de Les SlovaKs han desenvolupat una manera de ballar i d’interpretar basada en la seva història personal i en les referències que tenen en comú. Des que va coincidir a l’Acadèmia de Dansa de Banska Bystrica fins que es va traslladar a Brussel·les, aquest col·lectiu de ballarins ha anat teixint una xarxa de punts de referència que s’ha amplificant i fent més complexa gràcies al personal folklore de la seva amistat.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia i dansa Milan Herich, Anton Lachky, Milan Tomasik, Peter Jasko, Martin Kilvady
Música en viu Simon Thierrée
Escenografia Les SlovaKs Dance Collective, Joris De Bolle
Disseny d’il·luminació Joris De Bolle
Vestuari Mat Voorter, Pepa Martínez
Director tècnic Joris De Bolle
Producció Phileas Productions
Coproducció Mercat de les Flors (Barcelona), Kaaitheater (Brussel·les), Charleroi / Danses, European Center for the Arts Hellerau (Dresden)
Partner DCJ – Dans Centrum Jette (Brussel·les)
Amb el suport Ministry of the Flemish Community, Vlaamse Gemeenschapscommissie Brussels

LA COMPANYIA

Les SlovaKs fan servir la dansa tradicional eslovaca com a font d’inspiració, no per recrear-la ni reconstruir-la, sinó per trobar i aplicar allò que és útil i enriquidor i després poder-ho oferir als espectadors.

Les SlovaKs utilitzen diverses tècniques de dansa i d’interpretació en els seus espectacles, amb una disponibilitat total sobre l’escenari que els atorga atractiu, humor i alegria per acolorir un moviment absolutament personal. Alliberats de qualsevol tipus de categorització d’estil, juguen amb la imaginació i una gran dosi de flexibilitat i esperit lúdic.

Com a ballarins han treballat en companyies tan importants com Rosas, Thomas Hauert, Sidi Larbi Cherkaoui, David Zambrano, Akram Khan, Última Vez / Wim Vandekeybus…