• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

AINA ALEGRE

This is not (an act of love & resistance) – Funció Vibe35

6 d'octubre
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • Sessió especial per a joves entre 18 i 35 anys

    Aina Alegre és artista associada al Mercat de les Flors 2022 i 2023

Peça musical i coreogràfica per a nou intèrprets femenines: quatre instrumentistes de vent metall i cinc ballarines. Juntes invoquen diferents imaginaris al voltant de l’aire, a través de la dansa, la música i el ritme de la paraula. Com es genera l’energia a través d’aquest element i què és respirar juntes avui? Les intèrprets es mobilitzen de la mateixa manera que ho fa l’aire i repeteixen de la mateixa manera que es repeteix la respiració. 

Aina Alegre, coreògrafa i ballarina, està interessada en la creació coreogràfica com a terreny per obrir nous imaginaris al voltant del cos. El seu treball, ja siguin peces per a l’escenari o performances per a espais híbrids, explora diferents cultures i pràctiques corporals i musicals. La ficció com a gènere i pràctica cultural també nodreix el seu treball. Els seus espectacles s’han presentat a diversos països, com Espanya, França, Grècia, Bèlgica, Suïssa, el Perú, Alemanya, Itàlia o Romania.  Des del mes de gener del 2023, Aina Alegre dirigeix el Centre Coreogràfic Nacional de Grenoble, en tàndem amb l’intèrpret Yannick Hugron.

Concepció i direcció artística Aina Alegre / Creació i interpretació Maria Astallé, Maria Cofan, Cosima Grand, Hanna Hedman, Kotomi Nishiwaki, Maria Puertas, Gwendal Raymond, Julia Soler, Asha Thomas / Creació il·luminació Jan Fedinger / Composició musical electroacústica Josep Tutusaus / Creació espai sonor Vanessa Court / Concepció vestuari Andrea Otin / Acompanyament artístic i dramatúrgia Quim Bigas / Assistents artístiques Yannick Hugron i Aniol Busquets / Direcció general  Juliette Rudent-Gili / Agraïments especialment a Enric Alegre, el tema del qual “better futur blues” ha acompanyat la creació de principi a final, a Pere Jou i a Elsa Dumontel
Producció delegada Centre chorégraphique national de Grenoble / Coproducció i socis STUDIO FICTIF (Claire Nollez, Romain Courault, Clémence Padou), December Dance (Cultuurcentrum and Concertgebouw Brugge), Bèlgica; Mercat de les Flors, Barcelona (artista associada 2022 & 2023); Festival Grec, Barcelona; La Rose des Vents, Scène nationale Lille Métropole Villeneuve d’Ascq; le Manège scène nationale de Maubeuge; La Place de la Danse CDCN Toulouse Occitanie; La Briqueterie CDCN du Val-de-Marne; Théâtre et cinéma de Choisy-le-Roi Scène conventionnée; Theater Freiburg, Allemagne; Fonds Transfabrik – Fonds franco-allemand pour le spectacle vivant; Atelier de Paris – CDCN / Amb el suport Mécénat de la Caisse des Dépôts; DRAC Île-de-France; Département du Val de Marne; la Région Île-de-France; Adami, organisme de gestió col·lectiva dels drets dels artistes-intèrprets: gestió de drets, assistència financera per a projectes, incidència i suport professional; fons de música incidental SACD; Angers CNDC.
El Centre chorégraphique national de Grenoble està finançat per la Drac Auvergne – Rhône-Alpes / Ministère de la culture et de la communication, la Région Auvergne – Rhône-Alpes, le Département de l’Isère, Grenoble-Alpes Métropole

En el marc del projecte Vibe35, en el qual sis equipaments públics -Mercat dels Flors, Teatre Lliure, Gran Teatre del Liceu, Teatre Nacional de Catalunya, L’Auditori i el Palau de la Música- col·laboren per a crear nous públics joves i potenciar iniciatives educatives i socials, des del Mercat oferim una programació especial dirigida a joves d’entre 18 i 35 anys a un preu reduït.

Aquestes són les activitats que acollirà el Hall del Mercat, abans i després de la funció:

De 18.30 a 19 h: Emissió en directe de ‘La Trinae‘ (Radio Primavera Sound)

En l’actualitat, anar al lavabo és és secretiu, íntim i, en resum, un fet que portem amb cert pudor. A l’Antiga Roma, però, quan les termes públiques eren el centre de l’oci, els lavabos de l’època, les latrinae, comptaven sovint amb més d’un seient. I era mentre cagaven que els romans entaulaven conversa. Segle XXI, recuperem l’hàbit: la Cèlia, la Llum i la Mercè són La Trinae, un pòdcast fet per i per a joves on es caguen en tot conjuntament.

De 19 a 19.45 h: Emissió en directe de ‘Plaersdemavida‘ (Radio Primavera Sound)

Paula Carreras ens presenta alguns dels seus “Plaersdemavida”, on ens convida a gaudir de la vida i de la cultura creant un espai de reflexió, però també de distensió. El nou pòdcast quinzenal de cultura de Radio Primavera Sound, compta amb diferents col·laboradors i col·laboradores per poder fer una radiografia completa de tots els àmbits culturals. En aquest cas, acompanyant a la Paula, vindrà el Nil Martín, el nostre especialista en el món de les arts escèniques per explicar-nos i recomanar-nos tot el que no ens podem perdre al teatre en aquest inici de temporada.

De 21.15 a 23 h: Sessió del Radio Primavera Sound amb Colmado Dj (aftershow)

El Colmado Dj (FKA Dj Baldwin) és l’alterego als plats de Sergi Cuxart, selector musical de Radio Primavera Sound i ara també darrere de l’aventura que és portar un segell amb Discos El Colmado. La seva passió per la cera planxada li ha fet acumular quantitats ingents de discos que van des del groove tropical més ballable a la música disco més explosiva, passant per l’AOR ple d’èpica o el petardeig de culte.