9 d'octubre de 2007

Eyvind Kang The Shadow of Ideas

Compartir

L’ESPECTACLE

The Shadow of Ideas és una col·lecció de peces, cançons i estructures sonores inspirades directament en les Ars de Ramon Llull (1232-1316?) i influenciades per la interpretació de l’Ars de Llull en els treballs de Giordano Bruno (1548–1600).

FITXA ARTÍSTICA

Eyvind Kang, director; Jessika Kenney, veu; Jenny Scheinman, violí;Marika Hughes, cello; Stephanie Griffin, viola
Trevor Dunn, baix; Taina Karr, oboe; Doug Wieselman, clarinets, guitarra; Michael Ibrahim, fagot; Bassam Saba, flauta, nei; Daphna Mor, flautes, nei; Josiah Boothby, trompa; Shelley Burgon, arpa; April Centrone, percussió; Mell Dettmer, so.
I una orquestra de músics locals formada per deu violins, tres violes, tres cellos i dos contrabaixos

 

Coprodució Mercat de les Flors i Arco y Flecha

LA COMPANYIA

Molts músics, al llarg dels segles, han pensat que els cercles de combinacions de lletres de l’Ars Magna i l’Ars Brevis semblen suggerir un procés musical. Giordano Bruno, en els seus llibres De Umbris Idearum (The Shadow of Ideas) i Cantus Circaeus, mostra una interpretació dinàmica i creativa de la revelació intel·lectual de Llull. “A la meva música, he agafat l’essència de l’agosarada aproximació de Bruno a les obres de Llull”, explica Eyvind Kang.

Ramon Llull va estar profundament influenciat per la filosofia islàmica. A la seva obra mística Llibre d’Amic e amat parafraseja les paraules del poeta sufí Al-Shushtari (1219, Granada – 1269, Egipte), “Què se’m dóna de la gent, i la gent, què se li dóna de mí?”, que ell transforma en “Quantes inquietuds això em dona i els homes, què em poden dir?”

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2007-2008

9 d'octubre de 2007

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x