Del 13 al 16 de desembre de 2007

Juschka Weigel – InThisSection The postpianoman surrender

Compartir

L’ESPECTACLE

L’abril de 2005 un jove apareix en una platja del sud d’Anglaterra totalment moll, mut, desorientat, indocumentat. Quan li donen un paper per tal que escrigui el seu nom, dibuixa amb un llapis un piano de cua. El porten a la capella del poble, on hi ha un vell orgue i, segons els testimonis, comença a tocar l’instrument d’una manera deliciosa. Mesos més tard, Andreas Grassl, conegut des d’aleshores com Piano Man, trenca el seu silenci i reconeix que mai abans havia tocat un piano.

Cinc intèrprets se sotmeten al judici de la identificació: què són quan són damunt un escenari, qui són quan no són damunt un escenari, durant quant de temps són el que són. La intenció és reflexionar sobre un instant en què el dubte potser els assalta: per què volen ser, per què volen saber qui són, per què necessiten definir què son, quins són els instruments que utilitzen per a la definició. El que sembla no referir-se a res es revela com un complex sistema d’al·lusions a un trasfons social i cultural, mogut per coses i llocs. És com col·locar en la mateixa habitació la preservació i la violació de la intimitat.

FITXA ARTÍSTICA

Idea i direcció Juschka Weigel, Miguel Muñoz
Coreografia Juschka Weigel
Dramatúrgia Xenia Leydel
Disseny de llum i espai escènic Miguel Muñoz, Simon T. Donger
Música original Daniel Regenberg
Assistent de coreografia Patricie Porakova
Creació i interpretació Laida Azkona, Jo Tan Chia Wei, Juanjo Ruano, Wayne Scott, Juschka Weigel
Producció InThisSection – juschkaWeigel
Coproducció Mercat de les Flors
Amb el suport de DeVir – CAPA (Centro das Artes Performativas do Algarve) – Faro, Portugal; L’Estruch, Sabadell; TanzFabrik Berlín, Alemanya; IDEE, Programa de Cultura 2000 de la Unió Europea, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya
Projecte guanyador del 7è Premi d’Arts Escèniques de Lleida

LA COMPANYIA

La companyia InThisSection – juschkaWeigel neix el 2004, quan la Juschka Weigel i el dissenyador de llums Miguel Muñoz inicien la seva col·laboració. La ballarina i coreògrafa alemanya, formada entre d’altres a la Merce Cunningham School de Nova York, ha rebut nombrosos guardons des dels seus inicis en la creació l’any 2000. En aquests tres anys de vida, la companyia ja ha creat 3 espectacles de llarga durada, a més de peces curtes i altres treballs, pels quals està afiançant la seva presència en l’escena espanyola i europea.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2007-2008

Del 13 al 16 de desembre de 2007

Més informació

http://www.juschka-weigel.de

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x