Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona FIGCLB The Arts Of Movement

Compartir

L’ESPECTACLE

El FICGLB dóna cabuda enguany a la sessió retrospectiva THE ARTS OF MOVEMENT amb artistes com els noruegs Jan Steinum i Tonje Gjvejon, que treballen la coreografia, el vídeo-art-dansa contemporània amb un llenguatge surrealista. Els curtmetratges d’aquests autors completaran la sessió amb curts rodats a Nova York per la cineasta catalana i coreògrafa Núria Olivé-Bellés. També la reconeguda companyia britànica de dansa DV8 Physical Theatre Musica, sota la direcció de Lloyd Newson, presentarà la mítica Dead dreams of monochrome men, pel·lícula de 1989 que va causar un gran impacte.

Amb la incorporació de les seus de Lleida i Girona, el FICGLB es converteix en el Festival de Cinema i Vídeo de temàtiques LGTIB de Catalunya. La programació completa es pot veure al Mercat de les Flors i una selecció de títols, com tots els anys, a les ja tradicionals subseus de Terrassa (del 5 al 8 d’octubre) i Castelldefels.

LA FITXA ARTISTICA

Organitza FICGLB

LA COMPANYIA

El Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona , convertit en el símbol de la diversitat i l’avantguarda cinematogràfica, especialitzat en temàtica lèsbica, gai, transgènere, intersexual i bisexual, dóna cabuda enguany a una sessió retrospectiva dedicada a les arts del moviment. Una sèrie de films i vídeos de curta durada ens fa descobrir un món on el llenguatge gestual és tractat a partir d’una òptica estrictament audiovisual.

Més de seixanta títols d’una trentena de països representats, configuren un ventall ampli del panorama actual en producció recent. Les inquietuds dels joves cineastes asiàtics, la problemàtica de la recerca d’identitat en persones intersexuals a Europa, l’homofòbia encara existent a molts països, l’assetjament sexual a parelles homosexuals, el món dels eunucs a l’India o bé les actituds de fills amb mares i pares del mateix sexe, són alguns dels temes tractats i que molts directors presentaran i obriran taules de debat.

El Premi Diversitat l’atorga un jurat internacional professional; el Premi “Doc-lgtib” els crítics de cinema de Catalunya, al millor documental social, i el Premi “Curt-lgtib” alumnes d’escoles de cinema de Barcelona. El públic premia el millor film curt i llarg.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2006-2007

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x