• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

TONI MIRA

Tempo

2, 3, 4, 13 i 14 de gener
Popup - Més informació
ESPECTACLE PASSAT
  • Dissabte 13 de gener, sessió d’introducció a l’espectacle UNA HORA ABANS amb Toni Mira (Activitat coordinada per BdDansa_Explicadansa).

    Edat recomanada: a partir de 12 anys

L’univers coreogràfic de Toni Mira torna a escena, però aquest cop de la mà de joves ballarins. L’espectacle Tempo investiga com els diferents ritmes musicals ens afecten emocionalment i de quina manera aquestes emocions es transformen en moviment. Una exploració personal en què el coreògraf es proposa deixar-se contaminar per l’energia i per la manera d’entendre la dansa de les noves generacions de ballarins. Tempo vol convidar el públic a connectar el cos amb la imaginació i la memòria, evocant vivències i situacions emocionals que tots hem sentit algun cop escoltant o ballant un bolero, un vals o una peça de jazz.

Coreògraf, ballarí i actor, Toni Mira ha esdevingut un referent de la dansa teatre. Des dels anys vuitanta ha estat al capdavant de la companyia Nats Nus Dansa. Va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona l’any 2009 i el Premi Nacional de Dansa de Catalunya l’any 2010. Un dels trets que uneix totes les seves creacions és el seu gran sentit del ritme, així com el precís i imaginatiu ús de l’espai escènic, tot barrejat amb una notable dosi d’humor i poesia visual. La seva concepció de la dansa l’ha dut a desenvolupar projectes de repercussió social en escoles i presons. Membre actiu i soci fundador de La Caldera.

Direcció Toni Mira / Ajudant direcció Claire Ducreux / Coreografia Toni Mira amb la col·laboració dels intèrprets / Intèrprets Guillem Batlle, Laura Feliu, Vlad Ion, Xián Martínez, Júlia Miralles, Lila Ribera i Miriam Salvador / Música Tempo Max Vilavecchia / Música Tarantella Distratta Mario Salvi/ Llums Rafel Roca / Vestuari Viviane Calvitti / Escenografia Pilma / Producció Rosa Pino / Vídeo Martí Mira
Coproducció Mercat de les Flors / Amb el suport Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – ICEC – Institut Català Empreses Culturals / Residències Caldera Les Corts, L’Estruch, fàbrica de creació de les Arts en Viu i Graner, fàbrica de creació de Dansa i Arts Vives / Amb la col·laboració Pilma Disseny / Agraïments Ramon Mira, Leandre Ribera