12, 13 i 14 de febrer de 2010

LEMI PONIFASIO / MAU Tempest: without a body

Compartir

L’ESPECTACLE

Des de Nova Zelanda arriba al Mercat la companyia MAU dirigida per Lemi Ponifasio, nascut a la ciutat de Lano, a les illes de Samoa, on se’l considera un cap respectat. Amb una personalíssima Tempesta de Shakespeare, ens mostra la cara amarga de les nostres societats; Tempest: Without a body forma part d’una trilogia sobre els drets humans. L’obra és una denúncia del poder sense límit dels governs, de la pèrdua de llibertats i drets naturals d’un gran nombre de ciutadans. “Em pregunto si està bé dormir tranquil·lament sabent que se’ns garanteix la llibertat i la democràcia a canvi d’assassinar i torturar milers de persones cada any”, reflexiona Ponifasio.

L’obra explica la història de l’activista Tame Iti, arrestat per la policia per la seva lluita a favor del poble maorí, i del refugiat algerià Ahmed Zooui, professor i parlamentari electe, que va ser empresonat durant quatre anys a Nova Zelanda sense càrrecs ni judici.

FITXA ARTÍSTICA

Concepte, disseny, coreografia, text i direcció Lemi Ponifasio
Creació il·luminació Helen Todd
Composició so Russel Walder, Lemi Ponifasio, Marc Chesterman
Fotos (retrats) Marti Friedlander
Pel·lícula (Ahmed Zaoui) Greg Wood
Efectes vídeo Simon Riera, Joe Fish
Direcció tècnica i regidoria il·luminació Helen Todd
Regidoria general Jo Kilgour
Regidoria so Jeffrey Holdaway
Regidoria escenari Abby Clearwater
Administració gira Posenai Fa’asino, Maryam Karroubi
Intèrprets Tame Iti, Ioane Papalii, Teataki Tamango, Arikitau Tentau, Bainrebu Tonganibeia, Ade Suharto, Helmi Prasetyo, Kelemete Fu’a,
Eko Supriyanto, Maereke Teteka, Keith Binoka

Producció MAU – (Auckland, Nova Zelanda)

Gira organitzada pel Teatre de la Ville (París), amb el suport de Creative New Zealand

LA COMPANYIA

El dramaturg i coreògraf Lemi Ponifasio és reconegut internacionalment pel seu treball que conjuga l’avantguarda amb la tradició, integrant teatre, dansa i arts visuals. L’any 1995, Ponifasio va fundar MAU, una companyia batejada amb aquest nom per evocar el moviment independentista homònim i recordar així la revolució. Les col·laboracions de Ponifasio en la regió del Pacífic amb artistes, navegants, sacerdots, arquitectes i pobles es multipliquen, i presenta regularment les seves creacions en festivals internacionals com ara la Biennal de Venècia, el Holland Festival, les Wiener Festwochen, el Festival d’Adelaida i el Theater der Welt.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

12, 13 i 14 de febrer de 2010

Més informació

www.mau.co.nz

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x