• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

PERE FAURA

Sweet Tyranny

Del 27 al 29 de gener i del 3 al 5 de febrer
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2016-2017

 • Durada

  80'

 • Tarifa

  16 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h (dg 18 h)

 • Espai

A partir de coreografies icòniques de pel·lícules musicals del anys 70s i 80s, Faura dibuixa una analogia entre la dansa com a èxtasi i evasió i la dansa com a feina i professió. Copiarem, versionarem i destrossarem les coreografies de John Travolta o Patrick Swayze per intentar transcendir el clixé que representen i reflexionar sobre la relació entre treball i oci, tant en el món específic de la dansa com en el món laboral en general. Una peça grupal, macarra i reivindicativa entre la disco i l’estudi de dansa, entre la festa i la feina, entre la llibertat individual i les obligacions col·lectives. Aquest espectacle forma part d’una trilogia.

Pere Faura, Barcelona 1980, es gradua de la School for New Dance Development (SNDO) d’Amsterdam el 2006, amb una peça de dansa que guanya l’ITS Festival Award i és seleccionada per la gira DansClick al voltant dels Països Baixos. Aquell mateix any entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d’Amsterdam, on crea la major part de les seves obres, presentades internacionalment, i el 2009 rep el prestigiós premi Charlotte Köhler Prijs. Després de graduar-se de l’Amsterdam Master of Choreography, el 2011 torna a Barcelona i treballa en noves produccions i col·labora amb altres artistes com Iñaki Álvarez, Joan Escofet, Aggtelek o Desilence Studio. El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com l’striptease, la disco, els musicals o el porno, remesclats en una coreografia  multidisciplinar que combina tots els elements de l’engranatge teatral. A part del seu treball com a creador, també realitza una faceta de programació i disseny de contextos per a l’exhibició artística a través del col·lectiu ARTAS (ARTistes ASSociats a La Poderosa) i com a membre fundador de G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics), on col·labora amb Claudia Solwat i Anna Rubirola.

Concepte, direcció i coreografia Pere Faura
Direcció i dramatúrgia Esteve Soler
Direcció i espai escènic Jordi Queralt
Intèrprets Laura Alcalà, Sarah Anglada, Miquel Fiol, Raquel Gualtero, Claudia Solwat, Javi Vaquero, Pere Faura
Textos Esteve Soler i Pere Faura
Disseny de llums Jordi Queralt i Sergio Roca Saiz
Música i sessió DJ Amaranta Velarde
Disseny de so Ramon Ciércoles
Documentació audiovisual i edició video Joan Escofet
Ajudantia a la direcció Mònica Muntaner
Assessorament coreogràfic Jefta van Dinther, Anna Rubirola
Assessorament físic i fisioteràpia Sergi Pla
Disseny vestuari Jorge Dutor
Confecció vestuari Jorge Dutor, Txell Juanot
Coordinació tècnica Sergio Roca Saiz
Tècnic companyia Albert Via
Producció executiva Blancproduccions_Sandra Casals
Management Art Republic_ Iva Horvat, Elise Garriga

Producció Companyia Pere Faura
Coproducció Mercat de les Flors, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint Denis i el Festival Sismògraf
Amb el suport L’animal a l’esquena, La Caldera, La Visiva, Graner fàbrica de creació
Amb el suport especial Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Agraïments Eneko Alcaraz, Oihana Altube, Neus Faura, Joan Gay, Tatiana Halbach, Alejo Levis, Mikel López, Júlia Medina, Ivana Müller, David Pascual, Tristan Pérez-Martín, Mauri Serrado, Jordi Surribas i Roser Tutusaus.

#PereFaura  #sweettyranny

Dissabte 28 de gener, Mitja Hora Abans de la funció, Sessió d’introducció a l’espectacle