• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MARIA JEREZ + CHICO Y CHICA

Sessió 8 SECCIÓ IRREGULAR: ‘ba-deedly-deedly-deedly-dum ba-boop-be-doop!’

9 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2013-2014

 • Tarifa

  12€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20:30h

 • Espai

ba-deedly-deedly-deedly-dum ba-boop-be-doop!, de MARIA JEREZ

“… Saps… KLONK … que les pel·lícules són una conspiració? Ho dic de debò. Són EJEM EJEM una conspiració perquè et predisposen a veure el que veus. Et predisposen des que ets una neNNNa. Et preparen per creure en tot… en ideals, en la fermesa, i BRRRUMMMMM BRUM-BRUM-BRUM-BRUM-BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, i és clar, en l’amor. BRRRRRRRRrrrrrrgggrrrrrr… amor?… Jhiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssss… així que t’ho creus, oi?… surts, comences a buscar-ho… BRRRRRRRROK … segueixes buscant. Trobes una feina, com nosaltres… BRUM-BRUM-BRUM-BRUM… l’apartament, la teva roba… ChukaCHUKchukaCHUKchuka…aprens a ser “femenina” HUM…(Tiii)JiiiiiJIIII… però no hi ha cap Charles Boyer a la meva vida… Ni tan sols vaig arribar mai a conèixer a un Charles Boyer. Mai no vaig conèixer a Clark Gable. Mai no vaig conèixer a Humphrey Bogart. Mai no els vaig trobar. Saps el que vull dir? Ells no existeixen. Aquesta és la veritat, però les pel·lícules et predisposen, i no importa l’intel·ligent que siguis; t’ho creus. I KLONK ahHAHAHAAAAAAA!””

María Jerez neix a Madrid el 1978. Treballa principalment a Europa. El seu treball se situa entre el cinema, la coreografia, el teatre, l’arquitectura i les arts visuals. S’interessa pel límit.

Produeix les peces “El caso del espectador” (2004), “This Side Up” (2006) i “La Coartada Perfecta” (2011-2012). Realitza la pel·lícula “The Movie” (2008) dins del projecte “The Neverstarting Story”, una col·laboració entre Cristina Blanco, Amaia Urra i Cuqui Jerez amb les qui ha col·laborat en diverses ocasions. També ha treballat i col·laborat amb Juan Domínguez, Gary Stevens i Jerôme Bel, entre d’altres. Inicia el seu treball i segueix estant a prop del projecte Mugatxoan.

Ha format part del grup de treball El CLUB. Organitza Living Room Festival (Madrid) juntament amb Cuqui Jerez, Luis Úrculo i Juan Domínguez. Rep els encàrrecs de La Capital Cultural Europea Linz 09 (Austria), CAMPO (Bèlgica) i VIA 2018 (Maastricht) per realitzar els projectes “I like to move it move it”, “Five People” i “The School Project” respectivament. Ha donat classes a Máster en Práctica Escénica y Cultura Visual 2011-2012 y 2012-2013 (Madrid).

Un projecte de Maria Jerez en col·laboració amb Jorge Dutor, Arantxa Martínez, Guillem Mont de Palol, Luís Miguel Félix i Ben Evans
Preparació vocal Claudia Solal
Producció
María Jerez

Coproducció Mercat dels Flors i Graner fàbrica de creació,BUDA Arts Centre Kortrijk , SZENE Salzburg/ apap, Workspacebrussels, Le Vivat scène conventionnée danse théâtre d’Armentières, Universitat de Zagreb – Student Centri a Zagreb – Culture of Change/ apap, MDT Stockholm
Amb el suport de Tanzfabrik Berlin, apap – advancing performing arts project. Aquest projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea.

Residencia Maria Jerez en el Graner from granerbcn on Vimeo.

Pronto y poco, de CHICO Y CHICA

A Pronto y poco Chico y Chica aborden, des d’una proposta electrònica, la convenció d’un concert unplugged, adaptant el seu so i el seu repertori a un format d’escala domèstica. Amb un teclat musical personalitzat i una actitut cabaretera provoquen continuats esdeveniments escènics en la interacció entre allò vocal i allò musical.
Chico y Chica és un grup musical d’estil tecno pop format a Bilbao per Alicia San Juan i José Luis Rebollo a la segona mitat dels anys 90. Han publicat set referències: tres EP, “No Me Preguntes la Hora” (Austrohúngaro, 2000), “Bomba Latina” (Austrohúngaro, 2007) i “La Joven Investigadora” (Austrohúngaro, 2011). I quatre àlbums: “Sí” (Austrohúngaro, 2001), “Status” (Austrohúngaro, 2004), “Los Estudiosos” (Austrohúngaro, 2012) i “Rapsodia de Los Estudiosos” (Austrohúngaro 2012).
Més enllà d’un grup musical a l’ús, Chico y Chica funciona com un equip de treball que desenvolupa un univers propi a través de cançons, vídeos, radionovel·les, audiollibres i tota mena de manifestacions artístiques que van des de la creació de receptaris de cuina a performances i esdeveniments no necessariament musicals.