Javier Vaquero (© Jordi Surribas)

24 d'abril

METTE EDVARSEN / JAVIER VAQUERO Sessió 5 SECCIÓ IRREGULAR: ‘black’ / ‘Danzas Primitivas (The Show)’

Compra entrada

Compartir

METTE EDVARSEN presenta black

Hora: 20.30h
Durada:
25 minuts


Black és una performance sobre fer aparèixer les coses. L’espai està buit. No hi ha res. A través de les paraules parlades i moviments a l’espai, un món arribarà a ser visible, on l’artista és la mediadora entre el públic i el què està allà. És un joc en el temps i en l’espai on únicament el cos està físicament present, portant a terme accions, manejant objectes invisibles i constantment intentant ajuntar l’invencible espai entre el pensament i l’experiència, entre aquí i allà.

Biografia

El treball de Mette Edvardsen es situa dintre del camp de les arts escèniques, tot i que també explora altres formats com el vídeo, els llibres i l’escriptura. Durant alguns anys va treballar com a intèrpret per a Les Ballets C. de la B. amb Hans Van den Broeck (1996-2000) i Christine de Smedt (2000-2005), i ha ballat en peces amb Thomas Hauert/ ZOO (B), Bock/ Vincenzi (UK), Mårten Spångberg (S), Lynda Gaudreau (CAN), deepblue (N/B), entre altres. Els treballs de creació pròpia inclouen Private collection (2002), Time will show (detail) 2004, Opening (2005/ 2006), The way/ you move (installation, 2006), i a més a més, nobody will know (2007), every now and then (2009), Time has fallen asleep in the afternoon sunshine (2010), Black (2011), i the video works Stills (2002), coffee (2006), cigarette (2008) i Faits divers (2008).

Fitxa artística

Creació i interpretació Mette Edvardsen
Producció
Helga Duchamps/ duchamps vzw i Mette Edvardsen/ Athome
Coproduït per Black Box Teater/ Oslo, Work Space/ Brussel·les
En col·laboració amb Kaaitheater/ Brussels, Vooruit/ Gent, Netwerk/ Aalst
Amb el suport de Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Norwegian Ministry of Foreign Affairs

 

JAVIER VAQUERO presenta Danzas Primitivas (The Show)

Hora: 21h
Durada: 45 minuts

Javier Vaquero (© Jordi Surribas)

Javier Vaquero (© Jordi Surribas)

“El Javi ens ha demanat que li escriguem un text sobre danzas primitivas; però l’estimem molt per això ens ho ha demanat; surten frases com “javi ho fa molt bé” “és una bella i estupenda persona” “javi, estem amb tu”; tot això compta; diàlegs apreciatius; podem escriure quelcom en comú; hauria d’ésser un poema; amb rima consonant; la rima consonant és innocent; per això és bestial; hauria de tenir ritme de raeggeton; hauria de condensar; dir sense molt dir; dir una altra cosa del que s’està dient, amb un cos potent; ben suat; ben prolongat; dilatat; per eixample:

Surts de les escoles amb el cervell amassat; Narcís, et caus de cansament; No vols carregar més amb la biblioteca; Tens bloquejada fins la munyeca; La teva escola cultural t’ha dit massa; No pares de suar, et veiem preocupat; No sues de ballar, et sua el cap; No saps si bellugar-te o escriure la peça; (….. Manca la tornada…. o quelcom); Mare, jo només volia ser…. Ballarina; Amb el meu xandall, el meu iogurt i la meva mandarina; Qui no sap en el que està, doncs, s’ho imagina; Allò important és que et vegin tant com tu a Pina; Es moren les idees?; Em falta alguna vitamina; Per a perdre el respecte a Spamberg; Quan em contamina; Encara no tens 30 anys i ja et vols jubilar; Tot i que en les conferències no pares de brillar; El teu cos físic-emotiu està a punt de plorar; Algun dia hauràs de deixar-li i ja no podrà aturar-se.

Dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li; Vibra, vibra, vibra, vibra, vibra, vibra; Dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li, dóna-li; Buida, buida, buida, buida, buida, buida, buida; Sua, sua, sua, sua, sua, sua, sua.

ens ha quedat bé; ballava i cantava mentre ho llegia, crec que al Javi li agradarà; li brillarà el blau dels seus ulls; riurà i se li alçarà àgil el bigoti; se li inflarà el seu pit pelut; què maco; m’acomiado; amb carinyo.”

Nacer Jubiladas (Vanesa Medina i Itxaso Corral)  

Biografia

Javier Vaquero (Toledo, 1984). Comença els seus estudis de dansa i teatre a diferents centres de Madrid, Andalusia i a la Universitat Miguel Hernández a Altea. En 2003 es trasllada a Rótterdam per a cursar el Títol Superior en Dansa Contemporània, impartit per CODARTS. Des de llavors ha treballat amb diferents creadors majoritàriament a Holanda: Nicole Beutler, Conny Janssen Danst, Ann Van der Broek, Marta Reig Torres, Dylan Newcomb, Arno Schuitemarker… i fora d’Holanda Hofesh Shechter, Bea Fernández, Aimar Pérez Galí…

Actualment també desenvolupa el seu propi treball com a creador, amb projectes com Declarando amor o Danzas Primitivas. És també artista associat a La Poderosa (Barcelona).

Fitxa artística

Conceptualització i traducció Javier Vaquero
Acompanyament artístic Carme Torrent i un innombrable nombre de persones amb noms propis que m’han acompanyat i recolzat al llarg del procés.
Produït per Mi otro trabajo
Amb l’ajuda de La Porta Bcn, La Poderosa, Espacio Práctico i AREA

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

24 d'abril

Sala PB

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x