• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

CIRQUE ICI - JOHANN LE GUILLERM

Secret

De l'11 al 13, del 15 al 17 i del 19 al 21 d'abril
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2013-2014

 • Durada

  1h i 30'

 • Tarifa

  16€

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20:30h (dj 17 i dl 21, 18h)

Dins del Projecte Attraction

Johann Le Guillerm afirma: «ja no faig nous espectacles, els continuo…». Secret, espectacle d’una vida, reflecteix aquest procés, entre continuïtat, transformació i moviment. Des de la seva creació el 2003 al Channel de Calais, Johann Le Guillerm du a terme la seva recerca d’un circ fonamentat en «fenòmens físics» que atrauen. Sol a la pista, sota una vela nòmada, converteix cada número en el desafiament d’una confrontació amb mecàniques inversemblants, així com en una font permanent de sorpreses: ens trobem al centre d’un laboratori viu on la forma interfereix en el moviment, els equilibris inestables s’harmonitzen i es dominen les turbulències. Una exploració sense fi que l’espectador presencia fascinat.

Johann Le Guillerm, equilibrista, malabarista, creador i manipulador d’objectes, és una de les figures més singulars del circ contemporani. Entre les arts i les ciències, desenvolupa una recerca obstinada per copsar el món a 360°. Sol a la pista o al seu «laboratori», experimenta i materialitza les seves observacions en estranyes màquines, testimonis o actors de la relació de l’home amb la matèria.

Dos anys després de crear la companyia Cirque ici i només amb 27 anys, Le Guillerm va rebre el 1996 el Gran Premi Nacional del Circ, guardó que culminà una carrera en el camp de les arts. El 2001 va emprendre un projecte colossal de múltiples facetes: Attraction és, en primer lloc i abans de res, el manifest d’un creador que fa visibles coneixements invisibles. Aquest «circ mental» assenyala una utopia, la d’una mirada circular dirigida al que ens envolta, allà on el nostre ull modern es contenta des de fa llustres a veure el que té just al davant. A 360°, com imposa la pista, el circ.

Concepció, posada en pista i interpretació Johann Le Guillerm
Interpretació musical Alexandre Piques

Producció Cirque ici – Johann Le Guillerm
Coproducció Le Channel, scène nationale de Calais; Agora, Pôle national des arts du cirque de Boulazac Aquitaine; Excentrique, festival mis en œuvre par Culture O Centre, Ateliers de développement culturel; Le Manège Scène nationale de Reims; Cirque Théâtre d’Elbeuf – Pôle national des arts du cirque de Haute-Normandie; L’apostrophe, scène nationale de Cergy-Pontoise; Le Quartz, scène nationale de Brest; Le Volcan, scène nationale du Havre
Amb el suport ministère de la Culture (DMDTS et DRAC Ile-de-France), du ministère des Affaires Etrangères (Institut Français), du Conseil régional d’Ile-de-France, de la Ville de Paris et de l’Institut Français/ Ville de Paris