• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

CUQUI JEREZ

SECCIÓ IRREGULAR – The Dream Project – Encuentros en la sexta fase

Del 18 al 20 de març
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2015-2016

 • Tarifa

  12€ per espectacle (24€ el pack dels 3 espectacles)

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Espai

The Dream Project és un projecte que Cuqui Jerez està desenvolupant entre 2013 i 2016. És un experiment al voltant de com treballar i com produir. Durant aquest període de treball Cuqui ha creat una col·lecció de quinze petites peces de diferents formats i temes no necessàriament relacionats uns amb altres. The Dream Project és un projecte molt llarg però amb molt poca projecció ja que els processos de creació d’aquestes peces són molt curts i faciliten una manera de treballar molt immediata i molt connectada al present, és una recerca del desig en el present. A The Dream Project Cuqui intenta negociar amb allò desconegut per poder descobrir noves identitats en el seu treball.

El projecte està dividit en diverses fases, al final de les quals es genera un esdeveniment obert al públic. En aquestes trobades Cuqui es converteix en comissària del seu treball i decideix en l’últim moment quines peces/treballs de la col·lecció que s’està generant es mostren en aquest moment i de quina manera.

Encuentros en la sexta fase tindrà lloc al Mercat de les Flors els dies 18, 19 i 20 de març amb un programa diferent cada dia. Cuqui presentarà dues peces noves: El fenómeno de las fuerzas ficticias Espacios para visitar con lupa, així com la peça Unos Pasodobles. En aquesta ocasió convida Maria Jerez a presentar la seva peça BLOB. Maria i Cuqui han realitzat un creuament dels seus projectes WHAT IS THIRDThe Dream Project. WHAT IS THIRD és un projecte de Maria Jerez on el procés artístic s’obre a “altres” a través de la posada en comú de referències properes, de converses iniciades, de trobades fortuites, de tallers anhelats, de visionats exòtics i de processos paral·lels. Maria i Cuqui s’han acompanyat en els processos de creació d’El fenómeno de las fuerzas ficticias i BLOB.

Direcció tècnica, llums i espai Carlos Carpintero i Jorge Salcedo
Assistent Aimar Pérez Galí
Gracias a
Quim Pujol, Bea Fernández, Mónica Muntaner, Roger Adam, Maria José Montijano, Olga Mesa , Oscar Bueno i els alumnes del Màster en Investigació en Pràctiques Artístiques i Visuals de la UCLM

The Dream Project

Col·laboradors: Carlos Carpintero, Gilles Gentner, Juan Domínguez, María Jerez, Amalia Fernández, Marisol López Rubio, Lola Lizzi, María José Montijano, María Villalonga, Sofia Abreu, Jorge Salcedo, Aimar Pérez Galí, Beatriz Quintana i Miguel Jerez
Coproduït per Mercat de les Flors (Barcelona), Theaterfestival SPIELART (Munich), Kaserne (Basel), Buda Kunstencentrum (Kortrijk), Stromereien 2014 (Zurich), Movimiento Sur (Xile), Festival of Regions (Àustria)
Amb el suport de Teatro Pradillo (Madrid), CA2M (Madrid), Casa de la Cultura de la UAEMÉX en Tlalpan, (Mexico D.F.), Teatro Línea de Sombra (Mexico D.F.), El Graner (Barcelona)

PROGRAMA

18 DE MARÇ 20:30h  COMPRA ENTRADA
Unos pasodobles Performance. Sala Pina Bausch. Durada 55 m.
Una sèrie d’accions escrites per a pasdobles on observem el comportament de les coses. Paisatges en moviment que proposen a l’espectador un estat de contemplació on es posen en joc l’híper-atenció, l’expectació, el suspens i l’emoció

Espacios para visitar con lupa Instalación. Sala Sebastià Gasch
Quadern de textos coreogràfics sobre l’espai del paper

19 DE MARÇ 20:30h  COMPRA ENTRADA
El fenómeno de las fuerzas ficticias. Performance. Sala MAC. Durada 55 m.

M’estava explicant allò de la seva obsessió amb la gravetat, llavors va obrir el llibre i va llegir una cosa així com:El secret de volar és aquest: ho has de fer immediatament, abans que el teu cos es de compte que està desafiant les lleis”. El va tancar, el va llançar per la finestra i va seguir parlant. Va caure tan ràpid que no em va donar temps a veure de quin llibre es tractava. En aquell moment em va venir al cap una frase de Rayuela: “No tinc son. Tot el temps veig coses en l’aire mentre vostè parla”.

Espacios para visitar con lupa Instal·lació. Sala Sebastià Gasch

20 DE MARÇ 18h  COMPRA ENTRADA
BLOB de Maria Jerez. Performance. Sala Pina Bausch. Durada 45 m.

BLOB apunta a un enigma: l’enigma de com, a partir de la trobada de 2, una tercera cosa, una tercera dimensió, quelcom que no estava allí abans, sorgeix, d’una manera no intencionada. I en sorgir, transforma tant a 1 com a 2; produint-se així un desplaçament, un procés de des-identificació, un xoc amb allò indefinit, proposant un estat de transformació constant i una mirada atenta que observa des de la diferència, des de la incapacitat de nombrar el que mira.
BLOB ha estat desenvolupat dins del projecte WHAT IS THIRD de María Jerez. Aquest projecte ha compartit temps i espai amb Arantxa Martínez, Alejandra Pombo, Marten Spangberg, Edurne Rubio, Peio Aguirre, Vedrana Klepica, Anto Rodriguez, Mala Kline i Cuqui Jerez.
Coproducció La Casa Encendida (Madrid), Buda Kunstencentrum (Kortrijk), University of Zagreb-Student Centre Zagreb-Culture of Change &TD Theatre dentro de Apap – Performing Europe project
Amb el suport TanzFabrik (Berlin) i la Unió Europea “Culture 2007-2013”. Agraïments a Silvia Zayas, Ismeni Espejel, Maral Kekejian, Luis Úrculo, Nacho de Antonio, Uriel Fogué i Juan Domínguez.

Espacios para visitar con lupa Instalación. Sala Sebastià Gasch