4 de desembre

SALAO, ALBERT QUESADA i ZOLTÁN VAKULYA SÂLMON<. Wagner & Ligeti

Compartir

Una exploració sobre com el so i el moviment s'impregnen de significat i es converteixen en música i dansa

Wagner & Ligeti és una obra que tracta de la música i del seu significat. Analitza com les estructures, les repeticions i les interaccions temporals de la música orquestral arriben a plasmar i comunicar idees; com el «soroll organitzat» de la música evoca imatges i les converteix en pensaments. Els ballarins guien el públic en l’exploració de dues peces: l’obertura del Tannhäuser de Wagner, un dels fragments de música instrumental «narrativa» més clars del cànon occidental, i Lontano, de György Ligeti, que pretén desarmar la noció mateixa de jerarquia musical, presentant un arranjament per a orquestra de dotze tons.

La confrontació d’aquests fragments, en aparença radicalment diferents, a través de la dansa ens revela fins a quin punt s’assemblen i es necessiten realment. Aquest descobriment ens fa presents els processos quimèrics en virtut dels quals els fenòmens «so» i «moviment», que són neutres, s’impregnen de significat i es converteixen en «música» i «dansa».

Albert Quesada (Espanya, 1982) es va formar a l’escola PARTS de Brussel·les (2004-2008) i la Hogeschool voor de Kunsten (Escola Superior d’Arts, MTD, 2003-2004) d’Amsterdam, després d’haver estudiat Filosofia i Enginyeria Multimèdia a Barcelona. Durant els seus estudis organitzava jams setmanals al PARTS. També ha impartit cursos i tallers en diferents punts de Bèlgica, Àustria, l’Índia i els Estats Units. Actua amb la companyia ZOO – Thomas Hauert (Accords, You’ve Changed, In Vivo Danse, Mono) des de 2009 i també ha treballat amb Benjamin Vandewalle.

Quesada compagina les actuacions en escena amb les de vídeodansa que, com les seves altres obres, s’han exhibit internacionalment. L’any 2005, Albert Quesada va començar a treballar en Solo on Bach & Glenn (2005-2008), una obra que no ha deixat de créixer des d’aleshores, segueix en gira i ha originat el duo Solos Bach & Gould (2010).

Concepte Albert Quesada
Han intervingut en la creació de l’espectacle Marcus Baldemar, Eleanor Campbell, Federica Porello, Mireia de Querol, Albert Quesada, Zoltán Vakulya

Producció Albert Quesada / Klein Verzet vzw
Coproducció Life Long Burning/workspacebrussels, Charleroi Danses, Kunstencentrum BUDA, PACT Zollverein (Départs)
Amb el suport de les autoritats flamenques, la Vlaamse Gemeenschapscommissie (Comissió de la Comunitat Flamenca) i el Programa Cultura de la Unió Europea
Difusió Curtain Call Productions

Fitxa completa

Disseny so Christian Francois
Disseny il·luminació Bert Van Dijck
Vestuari Sofie Durnez
Música Tannhäuser, de Richard Wagner, i Lontano, de György Ligeti
Il·lustracions Gosia Machon
Textos fragment d’un assaig amb György Ligeti
Text del programa J. S. Rafaeli
Assessorament musical Jan Vandenhouwe i BL!NDMAN
Professor de cant Gunther Vandeven
Ajudant de coreografia Petra Söör

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

4 de desembre

21 h

Sala MAC

8€

Durada: 60' aprox

Més informació

Web de l’artista

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x