6 i 7 de desembre

TÂNIA CARVALHO SÂLMON<. SINCOPA

Compartir

A partir de les escriptures d'Hugo Mãe, aquesta coreògrafa portuguesa crea un solo encantador de fisicalitat pura

Per a SINCOPA la coreògrafa portuguesa Tânia Carvalho va trobar la seva inspiració en les escriptures d’un altre artista portuguès, Valter Hugo Mãe. El resultat és un solo encantador de fisicalitat pura. Carvalho posa l’atenció en allò que està sota la pell, en els òrgans i els ossos. El solo és tan pur i audaç com les línies poètiques de Mãe: «El cor i els budells, les cames i la boca s’endinsen a l’interior dels ossos. Cada bassal de sang, cada cua d’ull, les ungles esmolades, fins i tot els narius panteixants, tot s’endinsa a l’interior dels ossos. La superfície opaca dels ossos, pètria i congelada, no reconeix cap presència. Així doncs, estàs sol. El gest confinat, interior, gairebé impossible, un gest que és pensament, merament pensament, malgrat que ho pot ser gairebé tot. Així doncs, estàs sol».

La portuguesa Tânia Carvalho, formada en dansa clàssica i contemporània, es va instal·lar el 1995 a Lisboa i el 1997 va iniciar un programa biennal de formació en dansa contemporània per a intèrprets a Forum Dança (Lisboa), on va conèixer Filipe Viegas i Clara Sena, que la van convidar a formar part d’un col·lectiu de nova creació anomenat Bomba Suicida. Tânia Carvalho és cofundadora d’aquest col·lectiu, on ha continuat desenvolupant la seva obra fins avui. El 2005 va assistir al curs de coreografia del programa artístic i creatiu finançat per la Fundació Calouste Gulbenkian (Lisboa) i el 1997 va iniciar la seva trajectòria com a coreògrafa. Tânia Carvalho també ha explorat el camp de la música, del qual han sorgit projectes com ara Ideolecto (2013), Moliquentos (2011), Trash Nymph (2008) o Madmud (2007). En el pla musical, s’ha format en piano i llenguatge musical amb João Aleixo, Diogo Alvim i Youri Popov. També manté un cert contacte amb les arts plàstiques i esporàdicament dedica temporades al dibuix.

En la primera edició del SÂLMON<, Tânia Carvalho va presentar la seva peça Icosahedron, amb 20 ballarins a escena.

Coreografia i interpretació Tânia Carvalho
Assistent d’assajos Petra von Gompel
Música Nada de Tânia Carvalho
Text Valter Hugo Mãe

Producció Bomba Suicida
Coproducció i residència artística O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo)
Amb el suport Alkantara (Lisboa), Re.aL (Lisboa)
Agraïments Régis Estreich

Tânia Carvalho és una artista seleccionada pel projecte modul-dance

Fitxa completa

Vestuari Aleksandar Protic
Disseny d’il·luminació Zeca Iglésias
Fotografia Margarida Dias
Producció/comercialització Sofia Matos

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

6 i 7 de desembre

19:30 h

Sala PB

8€

Durada: 45 minuts

Més informació

web de la companyia

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x