6 i 7 de desembre

LA VERONAL SÂLMON<. Islàndia

Compartir

Una investigació escènica sobre el valor de la imatge i el concepte de realitat, sobre la importància que té aquesta imatge a nivell social i la seva transcendència.

Estrenada al Sant Andreu Teatre SaT! el 2012, el festival SÂLMON< recupera aquesta peça de La Veronal. Islàndia és una investigació escènica sobre el valor de la imatge i el concepte de realitat, sobre la importància que té aquesta imatge a nivell social i la seva transcendència. Però alhora Islàndia es fa preguntes sobre el model de societat que ens regeix i la necessitat de trobar un nou model que sigui creïble en mig d’aquesta crisi mundial. Com a país, l’autor tria Islàndia com a referent d’un model social que ens descobreix que altres maneres de dirigir els països són possibles. Dissociar la imatge del significat ens condueix cap a una nova veritat, ens condueix cap a Islàndia.

Fundada per Marcos Morau l’any 2005, La Veronal és una de les joves companyies amb més solidesa i projecció nacional i internacional del nostre país. Morau ha creat diferents espectacles, tots ells amb noms de ciutats del món, i ha rebut nombrosos premis d’arreu, reafirmant la imparable trajectòria creativa de la companyia. L’any 2011 el Mercat va coproduir i estrenar la llorejada Rússia, que va comptar amb la col·laboració del cineasta Cesc Gay. Ha estat coreògraf convidat al Cross Connection Ballet de la prestigiosa Òpera de Dinamarca  i de la companyia sueca Norrdans. La Veronal està també present actualment en alguns dels festivals i teatres més importants del món, com el Théâtre National de Chaillot de París, la Biennale di Venezia, DanceSalad Festival de Houston, Julidans Amsterdam, Festival Roma Europa, SIDance Festival de Seúl, DansensHus de Estocolmo, el Sadlerʼs Wells de Londres o la Internationale Tanzmesse de Düsseldorf. L’any passat el Ministeri de Cultura ha atorgat a Marcos Morau el Premio Nacional de Danza 2013.

Direcció Marcos Morau
Coreografia Marcos Morau en col·laboració amb els intèrprets
Intèrprets Lorena Nogal, Inma Asensio, Sau Ching-Wong, Manuel Rodríguez, Tanya Beyeler
Assistent coreografia Lorena Nogal
Dramatúrgia i textos Pablo Gisbert – El Conde de Torrefiel

Producció Juan Manuel Gil
Amb la col·laboració Roberto Fratini, Mercat de les Flors, Devir-Capa centro de artes performativas do Algarve i Graner fàbrica de creació

Marcos Morau / La Veronal és un artista seleccionat pel projecte modul-dance

Logo LA RED - Danza a Escena


Fitxa completa

Espai i il·luminació Enric Planas & La Veronal
Música Diversos autores islandeses
Fotografia Tristán Pérez-Martín
Vídeo Edu Pérez
Vestuari Soffía Ósk Stefánsdóttir

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

6 i 7 de desembre

21 h

Sala MAC

8€

Durada: 60 minuts

Més informació

web de la companyia

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x