• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

JEFTA VAN DINTHER / MINNA TIIKKAINEN / DAVID KIERS

SÂLMON<. GRIND

29 i 30 de novembre
 • Temporada

  2014-2015

 • Durada

  50'

 • Tarifa

  8€

 • Horari

  21h

 • Espai

GRIND és una col·laboració entre el coreògraf i ballarí Jefta van Dinther, la dissenyadora d’il·luminació Minna Tiikkainen i el dissenyador de so David Kiers. Inspirat en la sinestèsia, l’espectacle pretén qüestionar la nostra comprensió de la realitat mitjançant la suspensió dels nostres sentits, curtcircuitant la percepció. Minimitzar per tal de maximitzar, GRIND forja elements simples perquè esdevinguin una màquina emocional total. Mitjançant la repetició i la constància, els components del cos, la il·luminació i el so roden sense parar i es barregen fins a adoptar una aparença estranya. Amb una il·luminació vibrant, plena d’intermitències i talls, i amb el ritme constant de loops de techno en la foscor, GRIND genera una coreografia de matèria.

Jefta van Dinther (SE/NL). Coreògraf i ballarí, treballa a cavall entre Estocolm i Berlín. Van Dinther presenta espectacles tant en solitari com en col·laboració amb altres artistes. Ha creat diverses peces, una d’elles, The Way Things Go, s’inclou en el repertori del Cullberg Ballet. Jefta van Dinther també ha actuat sota la direcció de diversos coreògrafs, com ara Mette Ingvartsen, Xavier Le Roy, Ivana Muller, Frederic Gies, Kristine Slettevold, Keren Levi o Leine&Roebana. Ha estat nomenat director artístic del programa de màster en coreografia de la Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm. Una de les últimes creacions de Jefta van Dinther és una nova producció a gran escala amb el Cullberg Ballet anomenada Plateau Effect, que es va estrenar el juliol del 2013. La seva nova creació, As It Empties Out, s’ha estrenat l’octubre de 21014.

Minna Tiikkainen (FIN/NL) L’any 2002 comença a treballar a Amsterdam en el camp de les arts performatives, tant als Països Baixos com a l’estranger. La seva obra es defineix com a potent dins d’un enfocament mínim i simple, alhora que es valora especialment el significat que atorga a la totalitat de la representació. Col·labora amb Jefta van Dinther, Nicole Beutler, Keren Levi, Mette Ingvartsen i Kate McIntosh.

David Kiers (NL) En els darrers anys, el seu treball com a artista de so i imatge s’ha centrat en la col·laboració amb Gideon Kiers i Lucas van der Velden, sota el nom artístic de Telcosystems. La seva recerca d’un llenguatge personal en l’àmbit de la imatge i el so abstractes generats per ordinador ha donat pas a una sèrie de representacions, instal·lacions i curtmetratges que han estat projectats i nominats arreu del món (Sónar/Barcelona, De Appel/Amsterdam, International Short Film Festival/Oberhausen, Boijmans van Beuningen/Rotterdam, New York Digital Salon, ArsElectronica/Linz, Cyberarts Festival/Boston, International Film Festival Rotterdam, Transmediale/Berlín, Wood Street Galleries/Pittsburgh, Estats Units). El 2009 es va atorgar a Telcosystems el premi Gus Van Sant en la categoria de millor pel·lícula experimental pel seu curtmetratge Loud things.

Concepte Jefta van Dinther, Minna Tiikkainen
Coreografia i dansa Jefta van Dinther
Disseny d’il·luminació Minna Tiikkainen
Disseny de so David Kiers
Música David Kiers i Emptyset

Coproducció Frascati Productions (Amsterdam), Weld (Estocolm), Tanzquartier (Viena), PACT Zollverein (Essen), Grand Theatre (Groningen) i Jardin d’Europe a través del Cullberg Ballet (Estocolm)
Finançament Consell de les Arts de Suècia, Comitè Suec de Suport a les Arts, Fons per a les Arts d’Amsterdam i Nordic Culture Point
Amb el suport Fabrik Potsdam

Jefta van Dinther és un artista seleccionat pel projecte modul-dance