28 i 29 de novembre

SÒNIA GÓMEZ AMB AMALIA FERNÁNDEZ SÂLMON<. Bailarina III

compra entrada

Compartir

BAILARINA III AMB AMALIA FERNÁNDEZ

Amalia Fernández dirigeix el solo, aquí es divideixen les tasques i es defineixen els rols, Sònia fa d’intèrpret de la seva pròpia peça i Amalia, com a directora, assumeix la responsabilitat.

Parteixen d’una idea simple: millorar el solo Bailarina. La peça té problemes, sí, no, uns quants, potser exigeixen a l’espectacle més del que pot donar de si. A la Sònia li agrada que els espectadors mirin a una dona que balla, ni bé ni malament, que va explicant coses, molt poques, que sembla que està tranquil·la fent això, que gaudeix, però sense passar-se, que ho passa malament, però no massa, que té gràcia, però no molta. Sònia interpreta el material original, insisteix en això i amb Amalia pren la distància necessària per re-interpretar les vuit pautes de moviment. Sònia confia en Amalia, es recolza en ella, li fa cas, prova, encerta o erra, fins on arribi la seva capacitat com a intèrpret. Amalia és Amalia i també és intèrpret, la veiem treballant, aportant el seu saber, el seu ull crític, les seves emocions, les seves paraules. Així, les dues, entre construcció i destrucció, van fent i ensenyant, parant i seguint, fixant, movent escenes, tirant això, posant allò, maquillant, despullant i més fins a que aconsegueixen muntar la nova versió.

BAILARINAS: UN PROJECTE DE TRANSMISSIÓ DE SÒNIA GÓMEZ AMB JAVIER CUEVAS I AMALIA FERNÁNDEZ

A Bailarinas, Sonia Gómez convida a d’altres intèrprets i creadors a fer versions del seu solo Bailarina. Aquesta proposta explora de manera personal, simple i minimalista com fer un espectacle amb un únic intèrpret, prescindint d’un equip, escenografia, disseny de llums o un terra especial. I ho crea a partir de les preguntes que es fa sobre com realitzar un espectacle de dansa avui, des dels continguts creatius, la interpretació i la relació amb el públic.

En el projecte de transmissió-creació Bailarinas els col·laboradors codifiquen el solo Bailarina amb els seus recursos, trucs escènics, troballes i referents, amb els conceptes i les regles del solo, des del seu origen fins als propòsits que tenien en el moment de la creació. Per a això ha convidat a Javier Cuevas, que acompanyarà amb diverses cançons a la Ballarina lírica, i a Amalia Fernández, que dirigirà a Sònia a Ballarina III.

Sònia Gómez és, des de fa alguns anys, una performer referent del nostre panorama actual. Ha treballat amb companyies com General Elèctrica, la Fura dels Baus i La Carnicería Teatro i presenta els seus propis espectacles, com Mi madre y yo, Experiencias con un desconocido, etc, muntatges multidisciplinaris que recorren un ampli ventall de llenguatges, estètiques i referències.

Amalia Fernández. Ballarina – performer, membre fundador de la Cia. El Bailadero de Mónica Valenciano, en la qual treballa com a intèrpret i ajudant de direcció en 6 espectacles, entre 1994 i 2005. Continua la seva trajectòria professional de forma independent, amb les peces Matrioshka 2005, Maya 2006, Sichimi Togarashi amb Juan Domínguez 2007 i Las Perras en col·laboració amb Lidia G. Zoilo i Vicente Arlandis, 2008, entre d’altres. Col·labora puntualment com a intèrpret amb altres artistes, com Odd Enginears, Gary Stevens, Karin Elmore, Cuqui Jerez, etc. En aquest moment treballa en el seu nou projecte mujer40md i és artista resident del teatre Pradillo de Madrid. Es dedica a la docència des de 1996 i actualment és tutora en el Màster d’Arts Escèniques i Cultura Visual de la UAH. És membre del co·lectiu d’artistes El Club.

Concepte i idea original Sonia Gómez / Direcció Amalia Fernández / Coproducció Casa Encendida, 4mil pasos / Residència Graner el 2015 / Producció MOM-Marta Oliveres Management

Amb la col·laboració de
Logo MNAC

Resident Graner
Resident GRANER

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

28 i 29 de novembre

12:30 h

MNAC - Sala Sert

10€ (aforament reduït)

Durada: 60 minuts

Més informació

http://soniagomez.com/

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x